Samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: Tor Livius Midtbø/SD

Flere elbiler kan gi billigere tunneler

Samferdselsdepartementet tror målet om at alle nye biler som blir solgt i 2025 skal være nullutslippsbiler også kan gi billigere tunneler.

- Vi jobber for at alle nye biler som blir solgt i 2025 er nullutslippsbiler. Med de utslippsreduksjonene det vil gi, kan Statens vegvesen kutte 300 millioner kroner i utbyggingen av ventilasjonsanlegget i den nye Rogfast-tunnelen. En mer miljøvennlig hverdag har mange uventede og positive ringvirkninger, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Statens vegvesen gikk gjennom kostnadene i prosjektet E39 Rogfast, som skal bli verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel, i Rogaland i fjor.

- Med mindre utslipp fra biler, trenger vi mindre ventilasjon enn tidligere. Jeg vil understreke at selv om det blir mindre ventilasjon, går det ikke utover brannsikkerheten i Rogfast. Det er særlig viktig for en så lang tunnel. Samtidig håper vi at reduksjonene i utslipp fra bilene kan føre til kutt i andre tunneler i fremtiden, sier samferdselsministeren i meldingen.