Meieriet. Illustrasjon: Bonava

FM Strand signerte avtaler med Bonava for over 800 millioner

FM Strand (FM Gruppen) blir strategisk samarbeidspartner med Bonava og signerer to intensjonsavtaler med en samlet verdi på over 800 millioner kroner.

Boligutvikleren har nå blitt enig med FM Strand, som er en del av FM Gruppen, om å inngå to betydelige intensjonsavtaler. Den ene inkluderer alt betongarbeid på Bergensmeieriet, et av Bergens største boligprosjekter, mens den andre er en totalentreprise for byggingen av Merinokvartalet. Begge avtalene skal utføres i samspill, skriver FM Strand i en pressemelding.
– Vi har hatt et langt og godt samarbeid med Bonava. At de nå viser oss ny tillit er svært gledelig, men også viktig, da det gir oss økt forutsigbarhet og langsiktighet, sier daglig leder i FM Strand, Terje Nøttveit i meldingen.

– Vi har jobbet godt med FM Strandi flere år. De har levert gode resultater både når det gjelder kvalitet, priser og HMS. Fremover ønsker vi å knytte til oss noen strategiske samarbeidspartnere, og på bakgrunn av tidligere erfaringer var det naturlig å velge FM Strand, sier regionsjef i Bonava, Andreas Hovden i samme melding.

På den gamle Meieriet-tomten på Minde i Bergen skal Bonava over de neste 10-12 årene utvikle en helt ny bydel. Totalt består Meieriet-prosjektetav 650 nye boliger i tillegg til en del næringsareal.
– Dette er et spennende, omfattende og komplekst betongprosjekt. Det skal bygges mye nytt, samtidig som en del av eksisterende bygningsmasse skal rehabiliteres, sier betongteknisk leder hosFM Strand, Kjetil Ljones-Sundfjord.
FM Strander en av Bergens ledende og mest erfarne betongentreprenører, med et årlig betongvolum på nærmere 20.000kubikkmeter.
Første byggetrinn består av 65 leiligheter. Prosjektet har allerede vært gjennom en grundig prosjekteringsfase, i samspill med Bonava. Denne innledende delen av prosjektet har en verdi på over 30 millioner kroner, men samlet har Meieriet-avtalen en verdi på over 400 millioner kroner, opplyser entreprenøren.  
I tillegg til Meieriet, så har FM Strand også signert en intensjonsavtale om utbyggingen avMerinokvartalet i Breiviken i en totalentreprise. Man skal bygge om en ullvarefabrikken til et nytt boligområde. Samlet består prosjektet av 174 leiligheter og noe næring, med et samlet salgbart areal på cirka 12.000 kvadratmeter.