Rejlers leverer smartløsninger til Stortorvet 7

Rejlers er valgt som rådgivere for smartteknologi når Stortorvet 7 i Oslo rehabiliteres og bygges ut.

Det skriver Rejlers i en pressemelding.

Ferdig rehabilitert og utbygd vil 32.000 kvadratmeter store Stortorvet 7 midt i Oslo sentrum inneholde butikker, servering og kontorer.

Her har Rejlers fått i oppdrag å bidra til at bygget blir klimavennlig, effektivt og godt å bruke for leietakere og besøkende. Bygården, som eies av Schage Eiendom, skal blant annet Breeam-sertifiseres til Very Good-karakter.

– Stortorvet 7 får mange ulike funksjoner, med både butikker og kontorer. Vi skal sikre at bygget oppleves som effektivt den dagen det står ferdig, og samtidig legge til rette for fremtidig utvikling, sier leder for divisjonen for smarte bygg i Rejlers Norge, Anders Jåma.

Rejlers oppgave i prosjektet blir, ifølge pressemeldingen, å forstå gårdeier og leietakeres behov og å hjelpe dem til å ta gode valg på tekniske løsninger og infrastruktur internt i bygget.

– Smarte bygg handler om så mye mer enn lyssensorer og energisparing. Vårt mål er å gjøre hverdagen til folkene som bruker bygget mer smidig og effektiv, samtidig som løsningene er bærekraftige. Vi gleder oss til å forme Stortorvet 7, og gjøre bygget teknisk moderne og sikkert før åpningen i 2023, sier Jåma.

Stortorvet 7 dekker kvartalet Karl Johans gate, Nedre Slottsgate, Grensen og Stortorvet. EY flytter inn med hele sitt hovedkontor, og Spaces skal drifte møterom og coworking-fasiliteter. I tillegg blir det butikklokaler og en takterrasse med restaurant.