Illustrasjon: BoligPartner

BoligPartner med rekordhøy ordrereserve

BoligPartner-konsernet melder om en rekordhøy ordrereserve av hus og hytter ved årsskiftet.

- Med 793 inngåtte kontrakter i 2020 med en totalverdi på 2,7 milliarder kroner, så passerte vi kontraktsinngangen for 2019. Det er vi svært godt fornøyd med, og dette har medført at vi ved årsskiftet har en rekordhøy ordrereserve på 784 hus og hytter. Vi har siden oppstarten i 1993 aldri hatt en så robust ordrereserve, sier konsernsjef Gunnar Wedvik i BoligPartner i en pressemelding.

De forteller at det en periode på våren var det total stopp i ordreinngangen, at og de fleste ansatte ble delvis permittert.

- Det har vært krevende for alle medarbeidere, ikke minst for de som har stått lengst i permitteringer. Etter en uoversiktlig vår med koronaspredning og nedstenging av store deler av Norge, normaliserte det seg for oss utover sommeren, forteller Wedvik i meldingen.

- Ekstra gledelig er det i dag å registrere at 2020 faktisk ble et år hvor vi som gruppe satte rekorder på flere områder. Dette skyldes i hovedsak at vi valgte å opprettholde planlagte markedsaktiviteter i kombinasjon med at våre dyktige og dedikerte medarbeidere gjennom sommeren og høsten var svært motivert for å ta igjen det tapte, legger han til.

Wedvik forteller allikevel at pandemien satt sitt preg på selskapenes igangsetting av hus og hytter, som endte på 461 igangsettinger. Konsernet med sine forhandlere sitter med en tomtebank på 5.720 tomter.