Både jobbmøter og sosiale sammenkomster gjennomføres i virtuell virkelighet i Spinn Arkitekter. Foto: Spinn ArkitekterSpinn Arkitekter har investert i 45 sett Oculus Quest 2 VR-briller. Foto: Spinn ArkitekterJames Dodson, faglig leder i Spinn Arkitekter. Foto: Spinn ArkitekterBåde jobbmøter og sosiale sammenkomster gjennomføres i virtuell virkelighet i Spinn Arkitekter. Foto: Spinn Arkitekter

Slik jobber Spinn Arkitekter i virtuell virkelighet under pandemien

Spinn Arkitekter har investert i 45 sett Oculus Quest 2 VR-briller.

Det skriver Spinn Arkitekter i en pressemelding denne uken.

Arkitektkontoret mener at 2021 er året der krysningspunktet mellom pris og teknologi skaper det store gjennombruddet for virtuell virkelighet (VR). Spinn har nå valgt å ta i bruk VR i både prosjektarbeid og som en sosial møteplass for medarbeiderne i alle fire avdelinger.

Arkitekten skriver i pressemeldingen at de allerede har tegnet vinnende konkurranseprosjekter uten at teamet har hatt behov å møtes fysisk, men at fysiske møter også er et savn for medarbeiderne.

Løsningen har vært å bruke en kombinasjon av vanlige skjerm-møter og korte VR-møter for å gi prosessene en mer sosial og kreativ dimensjon.

James Dodson, faglig leder i Spinn Arkitekter. Foto: Spinn Arkitekter

– Vi ser allerede at VR-møter er morsommere og mer dynamiske enn typiske skjerm-møter. For første gang kan alle fire avdelinger møtes i samme rom til mandagsmøte. Vi opplever at VR gir oss en følelse av å være sammen på en helt ny måte. Det har vært en overveldende positiv respons fra de ansatte, sier James Dodson, faglig leder i Spinn Arkitekter

Spinn skriver i pressemeldingen at de lenge har vurdert å investere i VR-arbeidsstasjoner på hver avdeling, men at det gir liten mening å ha tungt utstyr stående ubrukt, eller sjeldent brukt, på et tomt kontor når alle er på hjemmekontor. Fra et smittevernsperspektiv er det uansett lite aktuelt å dele på samme sett VR-briller, påpeker arkitektkontoret.

Prisen for et sett med Quest 2-briller til samtlige ansatte endte på noe tilsvarende som fire arbeidsstasjoner, heter det i pressemeldingen.

For å komme i gang med den nye teknologien skal alle ansatte i Spinn nå skrive en time i uka til VR-innovasjon. Allerede har de utviklet ulike metoder for å hente inn BIM i den virtuelle virkeligheten.

I tillegg skriver arkitektkontoret at de allerede har gjennomført virtuell fredagspils med quiz og Kahoot på skjermen, møter rundt virtuelle bål, konkurranser mellom avdelingene i VR-spillet Beat Saber og i minigolf, og nå planlegger de en arkitekturfilmkveld på en drive-in kino i VR.