Boligprosjektet Strømmen verksted, BT2.

Consto Øst bygger boligprosjekt og SNØ-hotell for Thon

Consto Øst skal bygge andre byggetrinn på boligprosjektet Strømmen Verksted for Olav Thon Gruppen. I tillegg har entreprenøren også fått kontrakten på Thon Hotel SNØ på Lørenskog.

Entreprenøren har utført byggetrinn 1 på Strømmen Verksted, og nå er partene enige om byggetrinn 2, ifølge en pressemelding fra Consto.

Strømmen Verksted BT2 består av 102 leiligheter, parkeringskjeller og utearealer, og prosjektet skal stå ferdig i starten av 2023. I tillegg skal Consto Øst stå for byggingen av en ny rundkjøring som skal ha avkjøring fra Sagbruksveien til området Strømmen Verksted.

I tillegg til prosjektet på Strømmen er det også signert avtale om bygging av Thon Hotel SNØ på Lørenskog. Her har Olav Thon Gruppen og Consto Øst gjennomført en samspills- og prosjekteringsfase i løpet av 2020, og avtalen om bygging ble inngått like før jul.

Thon Hotel SNØ bygges i direkte tilknytning til det nye innendørs skianlegget SNØ på Lørenskog, og de to bygningsmassene vil sammenføyes med innvendig adkomst for gjester. Hotellet utformes slik at etasjene trappes etter terrenget og skihallen - fra 3 til 9 etasjer over bakkenivå.

Det skal bygges underjordisk parkeringskjeller med skiboder, smørerom, lager, tekniske rom samt rømningskulvert fra skihallen. Hotellet får ca. 289 gjesterom, restaurant og bar, treningsrom og møterom. Det blir også en egen konferanseavdeling, ifølge pressemeldingen.

Consto Øst har etablert riggområde med anleggsvei og nødvendig infrastruktur, og er i full gang med grunn- og fundamenteringsarbeider. Hotellet planlegges med ferdigstillelse sommeren 2023.