Trond Lie. Foto: Systemhus

Systemhus Norges største huskjede

I 2020 ble 1.233 boliger igangsatt av medlemsbedriftene i Systemhus, og for tredje år på rad er Systemhus størst av huskjedene.

Torsdag presenterte Prognosesenteret og Boligprodusentenes tallene for igangsatte og solgte boliger i 2020. I fjor ble totalt 23.695 boliger igangsatt i landet, det er fem prosent lavere enn året før.

Ifølge tallene fra Boligprodusentenes Forening ble OBOS, inkludert datterselskapet Block Watne, landets største boligbygger i 2020 med 1.405 igangsatte boliger. Systemhus kommer på andreplass med

1.233 igangsatte boliger, og er dermed landets største huskjede.

– Jeg vil berømme de 130 medlemsbedriftene våre for hvordan de har brettet opp ermene og tilpasset seg den nye situasjonen med smittevern og usikkerhet om leveranser og fremdrift i byggeprosjektene, sier kjededirektør Trond Lie.

– Byggeaktiviteter skjøt skikkelig fart fra sommeren av, og ligger an til å fortsette i 2021. 15 nye kjedemedlemmer har kommet til i løpet av fjoråret og bidratt til ytterligere vekst, skriver selskapet i en melding.

– Tallene viser at vi i Systemhus har truffet godt på boligtrendene med utseende, funksjon og planløsninger som mange ønsker seg. De fleste husene vi bygger er inspirert av funkisstilen. Det vil si hus med et moderne uttrykk som rene flater og store vinduer og lysinnslipp, sier Lie.