Administrerende direktør Jon Sandnes i BNL.

BNL: Bra med forlengelse av koronatiltakene

– BNL er fornøyd med at permitteringsordningen og flere av de andre koronatiltakene nå blir forlenget etter at opposisjonspartiene kom til enighet om en tiltakspakke på 23 punkter, sier Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL.

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet la frem mandag kveld flere forslag til endringer til regjeringens krisepakker til Stortingsdebatten tirsdag 19. januar.

– Det er mange bedrifter som opplever stor usikkerhet når det gjelder 2021. BNL mener at i tillegg til å forlenge permitteringsperioden, vil også kortere arbeidsgiverperiode være et viktig tiltak for byggenæringen for å redusere den økonomiske belastningen for arbeidsgivere siden vår næring er kropp og hale på pandemien, sier Sandnes til BNLs nettsider.

Opposisjonen er også enige om å forlenge den forhøyede dagpengesatsen forlenges til 1. oktober og kompensasjonsordningen for kriserammede bedrifter forlenges frem til 1. juli.

Det er kommet også flere innstrammende forslag for å styrke innsatsen mot å unngå importsmitte.

– Det vil være svært viktig at vi nå får tilstrekkelig med testkapasitet for å kunne gjennomføre obligatorisk testing på grensen. Det er styrke kontrollsystemet for etterlevelse av test- og karanteneplikt er også helt nødvendig for å tette igjen hullene, for å unngå at regelverket brytes, sier Sandnes.