Sara Iselin Nysveen Bakke, daglig leder i K Baugerød Anlegg, Kai Baugerød, formann i K Baugerød Anlegg og Kim Nymo, distriktssjef i Volvo Maskin. Foto: Volvo Maskin

Volvo leverte elektriske kompaktmaskiner til K Baugerød Anlegg og Veidekke

K Baugerød Anlegg og Veidekke var først i verden med å bestille de nye elektriske kompaktmaskinene fra Volvo Construction Equipment.

K Baugerød Anlegg bestilte sin Volvo ECR25 Electric allerede i januar 2019, mens Veidekke bestilte sin Volvo L25 Electric under Bauma i Munchen i april 2019, der begge modellene ble avduket første gang.

Denne uke fikk K Baugerød Anlegg og Veidekke overlevert henholdsvis en Volvo ECR25 Electric kompakt gravemaskin og en Volvo L25 Electric kompakt hjullaster.

- K Baugerød Anlegg og Veidekke var først i verden med å bestille de banebrytende nye modellene. Begge kundene deltok da maskinene ble avduket og lansert for fagpressen under Bauma 2019 i Munchen med toppledere fra Volvo Group og Volvo CE tilstede. Sammen tok de et viktig steg på veien mot en bærekraftig framtid, heter det i en pressemelding.

K Baugerød Anlegg vil ta sin Volvo ECR25 Electric i bruk i arbedet med rør- og kabelarbeid i Oslo, og Veidekke vil i første omgang bruke sin Volvo L25 Electric i en jobb for Statens vegvesen i Trøndelag.

- Våre kunder etterspør mer miljøvennlige løsninger, og vi ønsker å være i front. Den nye stillegående og utslippsfrie gravemaskinen vil også gi et bedre arbeidsmiljø både for maskinførere og andre på anlegget, sier Sara Iselin Nysveen Bakke, daglig leder i K Baugerød Anlegg.

- Vi setter pris på å være blant de første til å ta i bruk en Volvo elektrisk maskin, og vise både kunder og samarbeidspartnere at vi tar en aktiv rolle i arbeidet for for å redusere utslipp og hindre klimaendringer, sier Are Ellefsrud, fagansvarlig maskin hos Veidekke.

Ved å erstatte dieselmotoren med 48-volt lithium-ion batterier og elektriske motorer kan maskinene tilby samme ytelse ssom vanlig, men med null utslipp, mindre støy og vibrasjoner, og enklere vedlikehold.

- Batterikapasiteten gir maskinene en driftstid på opp til et 8-timers skift ved typiske bruksområder som anleggsgartnervirksomhet, materialhandtering og annet servicearbeid. Maskinene kan lades over natt med en standard 10A stikkontakt, eller hurtiglades med en ekstern lader, heter det i meldingen.

- Vi ønsker å takke K Baugerød Anlegg og Veidekke for tilliten de har vist oss ved å bestille helt nyutviklede maskiner. Det er spennende å jobbe sammen med kunder som satser og investerer i ny miljøvennlig teknologi som Volvo ECR25 Electric og Volvo L25 Electric representerer, sier salgsdirektør i Volvo Maskin David Kristianslund.

Volvo CE President Melker Jernberg traff begge kundene ved lanseringen på Bauma i 2019, og sender også en hilsning til K Baugerød Anlegg og Veidekke.

- Vi er stolte av å overlevere elektriske kompaktmaskiner til dere i dag. Dere hadde tro på oss da maskinene ble lansert, og dere har tro på oss nå. Det er fint å se deres engasjement, og det er viktig at vi sammen bygger en bærekraftig framtid, der dette er en stor del. Dette er en stor dag, både for meg og for mine kollegaer i Volvo CE, sier Jernberg.

Are Ellefsrud, fagansvarlig maskin i Veidekke (t.v.) og Kenneth Hansen, salgssjef i Volvo Maskin. Foto: Volvo Maskin