Lars Jønsson AS har totalentreprisen for prosjektet Kronstad X i Bergen. Ill. CUBUS

Lars Jønsson bygger bolig- og næringsprosjektet Kronstad X for Backer

Entreprenørselskapet Lars Jønsson er i full gang med byggingen av bolig- og næringsprosjektet Kronstad X for Backer Eiendom og Backer Bolig.

Prosjektet skal ferdigstilles våren 2023, men allerede nå er næringslokalene leid ut. Salget av leilighetene har også gått så det suser.

– Bare fire av de 50 leilighetene er per i dag ledige. Så dette er virkelig et suksessprosjekt, sier Per-Einar Rotvoll, avdelingsleder for totalentreprise i Lars Jønsson AS til Byggeindustrien.

Treningssenter
Han forteller at prosjektet totalt er på cirka 20.000 kvadratmeter over åtte etasjer. Nederst har U2 garasje og tekniske rom, mens det blir treningssenter for Studentsamskipnaden (SAMMEN) i Bergen i hele U1. Treningssenteret leies av SAMMEN, men er åpent for alle.

– Videre inneholder prosjektet næringslokaler med butikker på gateplan, og to etasjer med kontorlokaler, sier Rotvoll.

Det nye prosjektet bygges på tomta til en tidligere trelasthandler. Mesteparten av den gamle bygningsmassen skal rives, mens lokaler der SAMMEN er i dag, skal rehabiliteres. Det nye prosjektet er tegnet av arkitektkontoret CUBUS.

Rett ved bybanen
– Næringslokalene blir miljøsertifisert som Breeam Excellent, sier Rotvoll, og understreker at interessen for leilighetene har vært stor.

– Mye av grunnen til det, er beliggenheten på Kronstad rett ved der de to bybanene krysser hverandre. Derfor har også prosjektet fått navnet Kronstad X, sier Rotvoll.