Foto: Morten Lid

Oslo Areal kjøper Christian Krohgs gate 10 fra OBOS

Oslo Areal kjøper Christian Krohgs gate 10 fra OBOS Eiendom. Kontoreiendommen fra 2001 ligger langs nedre del av Akerselva og er nærmeste nabo til Christian Kroghs gate 2, som Oslo Areal også eier.

Arealet er på 5.439 kvadratmeter fordelt på seks etasjer i tillegg til underetasje.

- Eiendommens tidligere leietaker har akkurat fraflyttet og Oslo Areal vil umiddelbart starte konseptvurdering for deretter å utvikle eiendommen til å passe for miljøbevisste og fremtidsrettede leietakere/kontorbrukere. Samtidig vil vi fortsette å bidra til at området langs nedre Akerselva blir trygt og attraktivt for arbeidstakere, beboere, næringsdrivende og besøkende, heter det i en pressemelding.

- Kjøpet bekrefter Oslo Areal sin satsning på kontoreiendommer nært kommunikasjonsknutepunkt i Oslo-området. Vi er også veldig fornøyd med å få kjøpt naboeiendommen til en av våre allerede eksisterende eiendommer og at vi derigjennom har større muligheter til å bidra til utviklingen av området langs Nedre Akerselva , sier Mona Ingebrigtsen, administrerende direktør i Oslo Areal, i meldingen.

Hun sier de gleder seg til å starte konseptutviklingen av eiendommen og til å ytterligere engasjere seg i området rundt eiendommen.

- Etter et langt eierskap ønsker vi nå å investere i nye eiendommer. Vi har utviklet flere eiendommer i området og skal nå i gang med et nytt kontorbygg i Christian Kroghs gate 35. Vi har solgt til en pris begge parter er fornøyde med. Videre synes vi det har vært en positiv utvikling langs Akerselva og vi tror dette forsterkes i fremtiden , sier Nils Morten Bøhler, konserndirektør næring i OBOS.

Advokatfirmaet Thommessen har vært juridisk rådgiver og Pangea Property Partners har vært transaksjonsrådgiver for Oslo Areal.