Illustrasjon: Artec Aqua.

Endúr ASA kjøper Artec Aqua AS

Endúr ASA har inngått avtale om å kjøpe Artec Aqua AS, som er en totalleverandør av landbaserte oppdrettsanlegg, både innenfor smolt, stamfisk og matfisk.

– Artec Aqua har kommet til et punkt der det å utøve eierrollen i selskapet samtidig som eierne er fullt operasjonelle i driften blir stadig mer krevende. Artec Aqua er inne i en sterk vekstfase, der prosjektene også øker vesentlig i størrelse, og vi mener det er lettere å hente ut dette potensialet som del av Endúr enn på egenhånd, sier Ingegjerd Eidsvik, daglig leder i Artec Aqua i en pressemelding.

Endúr er et børsnotert konsern som er spesialist innen konstruksjon av marin infrastruktur, inkludert anlegg til landbasert oppdrett, kaier, havner, demninger, broer og andre spesialiserte betong- og stålprosjekter. Konsernet produserer også integrerte fôrflåter for havbruksnæringen, opplyser selkapet i meldingen.

– Vi kjøpte nylig BMO Entreprenør, delvis for å styrke evnen vår til å påta oss større marine byggeprosjekter innen landbasert oppdrett. Oppkjøpet av Artec Aqua gir oss umiddelbart en sterkere posisjon i dette svært attraktive og raskt voksende markedet. Det er også sterke strategiske synergier mellom Artec Aqua og Endúrs øvrige virksomhet som vi ønsker å dra nytte av, sier Hans Olav Storkås, konsernsjef i Endúr.