Arkitekt: Pilot Arkitekter

HTB bygger nytt Porsche Center i Bergen

HTB (Helgesen Tekniske Bygg) skal bygge nytt Porsche Center Bergen.

HTB har sammen med EGD Property over en tid vurdert flere egnede lokasjoner og ulike utforminger av bygget som nå skal oppføres. Avtalen som nå er inngått er på Kokstaddalen 23 med EGD Property og Grevstad, skriver AF Gruppen i en pressemelding. 70 prosent av HTB eies av LAB, et datterselskap i AF Gruppen.

I meldingen skriver de at prosjekteringen allerede er godt i gang. Nye Porsche Center Bergen vil bestå av en hovedetasje og kjeller under hele bygget. Totalarealet utgjør 3.710 kvadratmeter, i tillegg til en mezzanin på 594 kvadratmeter.

Bygget skal varmes opp via et fjernvarmeanlegg. Det vil få et grønt tak med solceller. På deler av uteareal legges det gressarmeringsstein.

Før byggestart skal eksisterende bygg rives. Oppstart av rivearbeider blir våren 2021. Bygget ferdigstilles i løpet av førstekvartal 2022. Kontrakten er en totalentreprise og har en totalramme på cirka 100 millioner kroner.

- Dette blir et kjempeflott bygg som vil tilfredsstille Porsche sine nye krav og retningslinjer. Vi har hatt et godt og tett samarbeid med kunden over flere år. Nå gleder vi oss til å ta fatt på jobben med å realisere Porsches nye prestisjebygg, sier Ronny Laastad, daglig leder i HTB i meldingen.