<p>Ill. Shark Arkitekter</p>Ill. Shark ArkitekterIll. Shark ArkitekterIll. Shark Arkitekter

Hersleth Entreprenør signerte boligprosjekt i Oppegård

Bolig & Eiendomsutvikling AS og Hersleth Entreprenør AS signerer totalentreprisekontrakt på NO 1 Durendalveien i Oppegård i Nordre Follo kommune.

Kontrakten ble signert fredag 18. desember. Prosjektet har solgt 75 prosent på få uker, og antatt byggestart er februar 2021.

– Vi er takknemlige for at vi nok en gang får tillit fra Bolig & Eiendomsutvikling AS. Denne kontrakten er på cirka 157 millioner kroner og vil være et viktig bidrag inn i 2021, sier Reinert Hersleth, administrerende direktør i Hersleth Entreprenør AS, i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under bildet

Reinert Hersleth (t.v.) og Paal Gundersen signerer avtalen. Foto: Hersleth Entreprenør

Bolig & Eiendomsutvikling og Hersleth Entreprenør har samarbeidet om en rekke ulike prosjekter de siste tiårene. Et steinkast fra Durendalveien ligger Odlo Fabrikker, som ble ferdigstilt i 2016, og i Varnaveien i Moss er prosjektet Gartneriet i full gang. Nå skal de i gang med No 1 Durendalveien, hvor 75 prosent er solgt kort tid etter lansering.

– Det unike med dette prosjektet er at det er lagt stor vekt på fellesarealer og delingstjenester som blant annet lounge, trimrom, badstue og grillpaviljong. 38 av 53 enheter er allerede solgt, noe som bekrefter at dette er noe markedet vil ha, sier Paal Gundersen, administrerende direktør i Bolig & Eiendomsutvikling AS, i meldingen.

Prosjektet har blitt optimalisert i tett samarbeid med byggherre, arkitekt og entreprenør. Gundersen påpeker at involvering av Hersleth Entreprenør allerede fra tomtekjøp har vært en suksessfaktor, slik det også ble gjort på Gartneriet og Odlo Fabrikker.

– I tillegg har tidlig involvering av potensielle kjøpere i nærområdet vært viktig i utviklingen av prosjektet. Byggherre gikk tidlig ut med en spørreundersøkelse til innbyggerne i Oppegård og spurte hva de ønsket seg. Fellesfasiliteter og delingstjenester kom høyt opp på lista, og dermed ble det tidlig lagt vekt på dette i utformingen av No 1 Durendalveien, heter det i meldingen.

– Såkalt sosial bærekraft er en trend vi ser kommer for fullt. Det er mye ensomhet i samfunnet, og ikke alle har nær familie eller en stor vennekrets. Å være en del av et fellesskap der vi bor og ha et nærere forhold til naboen enn et kort nikk på vei til postkassa, ser vi at flere og flere, og spesielt den eldre garde, er opptatt av, sier Gundersen.

Begge selskapene kan melde om høy aktivitet og stor ordreinngang inn i 2021. De legger begge bak seg et år med tilnærmet normal drift og solide resultater, hvor Bolig og Eiendomsutvikling har solgt leiligheter for til sammen over 600 millioner i koronaåret 2020.