Ordfører i Ringebu Arne Fossmo åpnet Våla gang- og sykkelbru. Odd Inge Aaheim, Anlegg Øst (t.v.) og Henrik Eineteig Wedum, Statens vegvesen holdt i hver sin ende av snora. Bak ordføreren Jan Nørstegård, Statens vegvesen. Foto: Eli Ramstad, Statens vegvesen

Åpnet gang- og sykkelbrua langs E6 i Ringebu

Fredag klipte ordfører Arne Fossmo snora for den nye gang- og sykkelbrua langs E6 i Ringebu.

Fakta

Brutype: Buebru i tre med betongdekke
Lengde: 52 meter
Gangbredde: 3 meter
Kostnad: 27 millioner kroner
Byggetid: Februar – desember 2020
Byggherre: Statens vegvesen
Entreprenør: Anlegg Øst AS

- Med ny, separat gang- og sykkelbru ved siden av den smale, trafikkerte E6-brua, kan både små og store puste lettet ut. Nå slipper de å gå og sykle med biler og store trailere bare centimeter unna, heter det i en pressemelding.

Åpningen av Våla gang- og sykkelvei bru var beskjeden på grunn av pandemien, men den ble markert.

– Det er en kjempefin dag i dag. Vi er ferdig med ei etterlengta bru. Vi har lagt til rette for at gående og syklende kan komme seg trygt fram over Våla og slippe å gå på den gamle, trange brua på E6, uttalte seksjonsleder Jan Nørstegård i Statens vegvesen sa da han ønsket ordfører, elever fra Ringebu ungdomsskole og media velkommen

Nørstegård påpekte at Ringebu har fått ei flott bru.

– Det finnes vel ikke maken når det gjelder denne typen bru på gang- og sykkelveg, sa han om den nye buebrua. – Denne brutypen er brukt på noen kjørebruer, men aldri på gang- og sykkelvegbruer, så vidt jeg vet, uttalte han.

Anlegg Øst Entreprenør AS har bygd gang- og sykkelbrua på oppdrag fra Statens vegvesen. Bygginga som startet i februar i år, har gått helt etter planen.