Bergen. Foto: Christian Aarhus

Bergen lemper på tiltak etter markant smittenedgang

Smittetrykket i Bergen har dempet seg markant den siste tiden. Nå er det så lavt at kommunen letter på tiltakene og legger seg på de nasjonale anbefalingene.

– Bergenserne har gjort en solid innsats, og det skal vi alle ha en stor takk for, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse fredag.

Innbyggerne kan nå ha inntil fem gjester på besøk, i tillegg til husstanden. De kan også ta imot julebesøk på inntil ti personer to ganger i løpet av høytiden, slik de nasjonale anbefalingene tilsier.

Skjenkestoppen utvides fra klokken 22.30 fram til midnatt. Serveringsstedene kan imidlertid ikke slippe inn nye gjester etter klokken 22.

Bergen har det siste døgnet registrert kun fem nye smittetilfeller, noe som er halvparten av det det var samme dag i forrige uke. Det er også to færre en ukesnittet.

– Med dette bakteppet kan julefeiringen i Bergen nå gjennomføres i tråd med de nasjonale anbefalingene, sa Valhammer, som samtidig benyttet anledningen til å ønske alle bergenserne en riktig god jul.

I november var smittetallet i Bergen langt over landssnittet, mens det nå er langt under snittet, opplyste byrådslederen. For bare 14 dager siden var det 100 smittede per 100.000 innbyggere. Det er samme nivå som det FHI definerer som et høyt smittetrykk.

Nå ligger Bergen på 39 smittede per 100.000.