Fosslia omsorgssenter. Arkitekt: PKA Arkitekter.

Veidekke skal bygge Fosslia omsorgssenter i Stjørdal

Veidekke har i dag skrevet kontrakt med Stjørdal kommune om å oppføre nytt omsorgssenter på Fosslia i Stjørdal.

Senteret skal inneholde 76 boenheter samt et servicebygg med dagsenter, butikk/kiosk og frisør/fotpleiesalong. Oppdraget er en totalentreprise verdt drøyt 250 millioner kroner før merverdiavgift, skriver Veidekke i en pressemelding.

- Dette er et etterlengtet prosjekt av stor betydning for kommunens innbyggere og for omsorgssektoren. Vi er stolte av at vi vant konkurransen om oppdraget, det gir ekstra glede og motivasjon for oss å få bygge en så moderne og tilpasset demenslandsby til glede og nytte for både beboere og ansatte, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Bygg Trøndelag i meldingen.

Det nye Fosslia omsorgssenter blir et spesielt tilrettelagt tilbud for personer med demens og/eller kognitiv svikt. Prosjektet er en utvidelse av dagens eksisterende anlegg med fire nye bygg på til sammen 7.900 kvadratmeter organisert som et tradisjonelt trøndersk firkanttun. Prosjektet har ambisjon om et vesentlig lavere energiforbruk enn hva som kreves i dagens forskrifter. Beregnet netto energibehov skal være 20 prosen lavere enn energirammen for den aktuelle bygningskategorien, og en egen brønnpark blir byggenes hovedenergikilde, opplyser entreprenøren.

All bebyggelse på Fosslia etableres i tråd med omsorgsfilosofien «Smått er godt». I praksis betyr dette små oversiktlige beboergrupper med korte avstander både for beboere og ansatte. Det legges opp til et hjemmekoselig preg, hvor farger og materialer benyttes aktivt for å sikre enklere orientering. Dette vil sammen med topp moderne velferdstekno­logi sikre et trygt og godt bomiljø for beboerne på Fosslia. Mellom byggene etableres det flotte og innbydende sansehager, hvor bærbusker, frukttrær, blomster og regnbed omkranser flere gode oppholdsareal og vandreruter.

Byggearbeidene starter i januar og er planlagt ferdigstilt i løpet av høsten 2023.