Hovedtyngden av tømmeret som kommer inn til Fåvang sag og høvleri i Ringebu er fra Lillehammer og Gudbrandsdalen. Foto: Fåvang sag og høvleri

Tidenes omsetning for Fåvang sag og høvleri

Fåvang sag og høvleri i Ringebu får i 2020 en rekordomsetning på 270 millioner kroner. Nå skal de investere 40 millioner kroner, for å øke produksjonen med 35 til 40 prosent.

– Dette er rekord. Det er en bra økning. Vi har flinke folk. De har virkelig stått på, sier daglig leder Rune Voldsrud til lokalavisen gd.no.

Han forteller at 2020 blir tidenes år for sagbruket i Fåvang. Fra en omsetning på 230 millioner kroner i fjor får de i år en omsetning på 270 millioner.

Julebonus til de ansatte

Voldsrud sier årsaken til det gode resultatet er utfordringer med underskudd på trelast internasjonalt og vanskeligheter med avsetning av massevirke.

– Det har hittil slått positivt ut for oss. Hovedtyngden av tømmeret som kommer inn til saga på Fåvang er fra Lillehammer og Gudbrandsdalen. I tillegg tilføres mye tømmer fra Gjøvik og Toten, forteller han til gd.no

Voldsrud vil ikke hva resultatet blir ennå. Han røper imidlertid at også det blir rekordhøyt, og at det blir julebonus til de i alt 38 ansatte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Omsetningen forteller oss at vi omsetter for omkring sju millioner kroner per ansatt. Er ikke det bra, vet ikke jeg, sier Voldsrud, som ikke får fullrost staben.

Investerer 40 millioner

Einar Smidesang (38), som eier bedriften, har gitt klarsignal for nye investeringer.

– Neste år investeres det 40 millioner kroner i ny fyr. Dette vil føre til at vi kan øke produksjonen med 35 til 40 prosent. Fyren vi forsyne tørkene våre med varme. Vi skal også bygge to nye tørkekammer og det skal legges vannbåren varme til alle produksjonslokalene, sier Voldsrud til gd.no.

Planen er også å bygge om høvleriet i 2024–2025, og Voldsrud tenker nå på rekruttering av nye ansatte.

– Vi er ute etter nye folk. Det er svært få damer i bransjen og jeg hadde ønsket at flere damer ønsket å jobbe hos oss, sier han.