Illustrasjon: Arkitema Architects

Veidekke fikk anleggsjobb på protonsenteret i Bergen

Veidekke har fått i oppdrag av Helse Bergen HF å utføre grunnarbeidene til det nye protonsenteret ved Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 116 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Veidekke skal klargjøre tomten for det nye bygget, noe som innebærer å rive et eksisterende parkeringshus, utføre sikringsarbeider i fjellskjæringen bak bygget samt sprenge en 650 meter lang tunnel og en 60 meter høy heissjakt til sentralblokka for å knytte protonsenteret til resten av sykehuset.

Det nye protonsenteret skal ligge i Haukelandsbakken, rett over nedre stasjon til Ulriksbanen. Protonbehandling er en mer presis behandlingsform enn tradisjonell strålebehandling som gjør at mindre av det friske vevet blir skadet og at flere pasienter kan leve et normalt liv etter kreftsykdom. Parallelt med byggingen i Bergen skal det bygges et tilsvarende senter ved Radiumhospitalet i Oslo.

Arbeider starter opp i disse dager og er planlagt avsluttet i februar 2022. Protonsenteret er planlagt ferdigstilt i 2024, melder Veidekke.