Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Park og Anlegg lavest på Østfold-bru

Seks entreprenører har meldt sin interesse for å bygge ny parallell bru på riksvei 22 på Årum mellom Sarpsborg og Fredrikstad, og Park og Anlegg ligger best an.

Fredrikstad-firmaet Park og Anlegg AS leverte det laveste tilbudet, som var på 80.514.888 kroner uten merverdiavgift. De øvrige tilbudene varierte mellom 96,5 og 101,3 millioner kroner, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– På grunn av situasjonen i anleggsmarkedet hadde vi forventet stor interesse for prosjektet, og vi er fornøyd med responsen. Statens vegvesen skal nå kvalitetssikre og kontrollregne på tilbudene, med sikte på at kontrakt kan inngås straks over nyttår, sier prosjektleder Edgar Barsjø i meldingen.

Den nye brua ved Årum går over E6, og er en viktig veiforbindelse mellom Sarpsborg og Fredrikstad, understreker Vegvesenet. Den nye parallellen bygges 15-20 meter sør for eksisterende bru. I tillegg skal rundkjøringa i vest bygges ut, en del av vegen på østsida skal bygges ut til fire felt og det blir tilkobling til sykkelvegnettet mellom Sarpsborg og Fredrikstad.