Arkivfoto

Innlandet fylkeskommune avviser krav fra Contexo - krever 90 millioner tilbake

Innlandet fylkeskommune avviser kravet fra Contexo AS, som gikk konkurs i starten av november, om å få over 400 millioner betalt for arbeidet med ny fylkesvei 33 på Tonsåsen og Bjørgo. I en pressemelding fremkommer det i tillegg at fylkeskommunen mener at de har rett på å få 90 millioner tilbake fra entreprenøren.

Contexo hevet kontrakten på fylkesvei 33 over Tonsåsen med fylkeskommunen 29. juli år, før veien var ferdig.

I slutten av september leverte Contexo sitt sluttoppgjør til fylkeskommunen.

– Der krevde firmaet 246 millioner kroner i tillegg til det fylkeskommunen har utbetalt i løpet av de to årene som kontraktsforholdet varte. Fylkeskommunen har vurdert kravet og fremmet motkrav overfor Contexo, som gikk konkurs den 6. november, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Nå har fylkeskommunen gått gjennom alle krav fra entreprenøren og regnet på sine egne merutgifter i forbindelse med at Contexo hevet kontrakten. Fylkeskommunen måtte få andre entreprenører til å gjøre ferdig anleggsarbeidet på fylkesvei 33, og sier de har hatt ekstra administrasjonsutgifter til å følge opp arbeidet med prosjektet.

– Fylkeskommunen har til nå betalt Contexo snaut 162 millioner. Arbeidet med å gå gjennom fakturaer og dokumentasjon fra selskapet, tilsier at firmaet har utført arbeid for cirka 113 millioner kroner. Derfor mener vi at Contexo har fått utbetalt 49 millioner for mye, sier samferdselssjef Aud M. Riseng i meldingen.

– I tillegg har vi hatt over 41 millioner i ekstra utgifter i forbindelse med at firmaet hevet kontrakten. Dermed blir vårt samlede krav på cirka 90 millioner kroner. Vi har meldt dette inn til konkursboet i dag (fredag, red. anm.), sammen med en grundig redegjørelse for våre innsigelser, til hvert enkelt krav i sluttoppgjøret fra Contexo, sier Riseng videre.