Arkivfoto

Bas 2 AS går inn i Håndverksgruppen

Bas 2 AS går nå inn i Håndverksgruppen.

Med FSN Capital V som aktiv hovedeier etablererte Håndverksgruppen seg med 30 bedrifter innen maling, gulvlegging, mur og flis i juli 2020. Nå går Bas 2 AS inn i Håndverksgruppen.

- Bedriften vil fortsette å lede sin lokale bedrift, samtidig som de investerer i og blir medeier i det nye konsernet, heter det i en pressemelding.

Gruppens egeneide bedrifter har cirka 1,1 milliarder kroner i omsetning og sysselsetter cirka 1.000 årsverk. I tillegg er 14 selvstendige bedrifter medlemmer i gruppen.

- Gjennom samarbeidet i Håndverksgruppen vil vi videreutvikle bedriften og våre ansatte, og med det kunne tilby våre kunder enda bedre og bredere tjenester. Vi vil fremdeles ha sterk lokal tilstedeværelse og skal fortsette å drive selskapet selvstendig som i dag, men med mulighet for videre utvikling gjennom et større konsern, sier Øyvind Foss-Sørensen, daglig leder i Bas 2 AS, i meldingen.

Håndverksgruppen ble i 2012 etablert som en kjede av 11 frittstående bedrifter. Hensikten var å samarbeide på større prosjekter og senere kunne tilby landsdekkende rammeavtaler. Bedriftene i det nye konsernet har siden 2017 hatt en årlig vekst på 16 prosent.
- Vi har vært i tett dialog med Bas 2 AS i en periode og har latt oss imponere over måten de driver virksomheten sin på. De har flere langvarige kundeforhold med svært fornøyde kunder, mye takket være stor faglig dyktighet og sterkt kundefokus. Vi gleder oss til å jobbe sammen for å videreutvikle en desentralisert struktur. Bas 2 AS vil beholde sitt tradisjonsrike firmanavn og bygge videre på styrken i å være en aktør i Oslo regionen, sier Trond Tørdal, ansvarlig for innlemming av nye bedrifter i Håndverksgruppen.

Øyvind Foss-Sørensen, daglig leder i Bas 2 AS er svært fornøyd med å få Håndverksgruppen som ny majoritetseier.

- På vegne av de ansatte vil jeg si at vi er stolte av å bli en del av Håndverksgruppen, en av de ledende aktørene i bransjen. Vi ser fordelene av et enda tettere samarbeid på tvers av bedrifter, fagområder og regioner. Kombinert med sterk lokal forankring, betyr dette at vi fremover vil kunne tilby kundene enda bedre og bredere tjenester. Vi ser frem til å bli en del av et større selskap med en sterk kultur forankret i kunnskapsdeling og motiverte ansatte, sier daglig leder Øyvind Foss-Sørensen, i meldingen.