<p></p><p>– Det ligger store verdiskapingsmuligheter i å tenke sirkulært, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS (nr 2 fra venstre). Her sammen med daglig leder Geir Graff-Kallevåg, Construction City Eiendom, Maria Kristiansen, oppdragsleder for rivearbeidene i Construction City Eiendom og Gunnar Irby, prosjektleder OBOS Eiendom.</p>Construction City, et av Oslos største byggeprosjekter, skal i gang, men først må det rives.Construction City, et av Oslos største byggeprosjekter, skal rives før det kan bygges nytt.

Construction City rives før det kan bygges

Det pågår for tiden et omfattende rivearbeid på tomten på Ulven i Oslo der Construction City skal bygges. Nybygget skal også kunne demonteres.

Det nærmer seg byggestart for Construction City, men først skal det rives. Helt sentralt i arbeidet står prosjektets miljøambisjoner, ifølge en pressemelding fra OBOS.

– Å bruke mindre av jordens ressurser og gjenbruke det vi allerede har, er sannsynligvis et av de viktigste bidragene vi som byggenæring kan gjøre for en mer bærekraftig framtid, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Det jobbes for at hele nybygget til Construction City skal kunne demonteres. Det er også en klar målsetning om at deler av bygget skal bestå av gjenvunne materialer og ombruksmaterialer.

Take away-fasade
Betong skal knuses for gjenbruk som fyllmasse på andre byggeplasser hos de tre eierselskapene OBOS, AF Gruppen og Betonmast, som alle skal flytte sine hovedkontorer til Ulven.

Construction City

· Construction City vil romme 100.000 kvadratmeter, tilsvarende 12 fotballbaner.
· Initiativtakere og eier av prosjektet er OBOS, AF Gruppen og Betonmast.
· Med seg har de 78 medlemmer som jobber innen akademia, gründerbedrifter, bygg- og anlegg og teknologi.
· OBOS har 600 nye boliger under bygging i området og skal omskape det gamle logistikkområdet til en ny grønn bydel.

– I tillegg til å ta vare på og gjenbruke betong fasadeelementer i utomhusanlegget til nybygget, vil en av dagens leietakere få med seg en av sine eksisterende verkstedshaller på flyttelasset til sin nye lokasjon, forteller Maria Kristiansen, oppdragsleder for rivearbeidene i Construction City Eiendom.

Klynge med store ambisjoner
Construction City skal etter planen ferdigstilles i 2024/2025, og selve byggingen er planlagt å starte neste år. Bygget skal være spesialtilpasset for samhandling og innovasjon i et såkalt klyngehjem som hittil består av 78 medlemsvirksomheter.

– Construction City skal ikke bare være et bygg, men en viktig del av den nye bydelen som vokser frem på Ulven. Her skal det være god balanse av næring, handel og boliger. Vi gleder oss til å skape et fremtidsrettet og godt samlingspunkt for kunder, samarbeidspartnere og hele byen, sier daglig leder Geir Graff-Kallevåg i Construction City Eiendom.