Prosjektdirektør Ove Nesje (t.v.) i Statens vegvesen utbygging og daglig leder Andreas Andenæs i Christie & Opsahl AS signerer kontrakta på vegkontoret i Molde. Foto: Statens vegvesen

Christie & Opsahl fikk fergekaiprosjekt

Forrige uke signerte Statens vegvesen kontrakt med entreprenør Christie & Opsahl AS på oppgradering av ferjekaiene på Festøya og Solavågen på Sunnmøre.

Kontrakten er på 134,6 millioner kroner.

- Med også dette kaiprosjektet i porteføljen er nå Christie i gang med samtlige 3 fergesamband på E39 i Møre og Romsdal. Samtidig! Vi er veldig godt fornøyde med å få tilliten fra Statens Vegvesen til nok et fergekaiprosjekt, og vi gleder oss til å komme raskt i gang, sier daglig leder Andreas Andenæs i Christie i en pressemelding.

Entreprenøren forteller at de allerede er godt i gang med opprigging og kontrahering av underentreprenører.

- Oppstart skjer midt i en oppblomstring av Covid-19 på landsbasis, og med tydelige innstramminger i samfunnet. Vi rigger prosjektet med ekstra gode brakkefasiliteter, og bruker lokalt mannskap for gjennomføringen av prosjektet. Dette er bevist for å redusere risikoen for smitte og evnt. nedstegning av byggeplass som vil kunne gå ut over framdrift, sier prosjektleder Kristian Brøste.

De starter i Solavågen i begynnelsen av november. Planlagt oppstart på Festøy er i august neste år. Fergene skal fortsette å gå som normalt fra gamlekaia i Solavågen og fra A-kaia på Festøy i anleggsperioden.

– I Solavågen skal også landområdet bygges om med nye oppstillingsfelt. Den nye kaien inklusive landområdet vil stå ferdig i desember neste år, sier prosjektleder Olav Megrund i Statens vegvesen.

I tillegg til kaibygging og oppstillingsfelt, skal det bygges arbeid for lade- og fortøyningsutstyr. Det er rederiet som har ansvaret for å montere dette.