Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

NPRO kjøper Telenorbygget for fem milliarder

Norwegian Property har inngått avtale om kjøp av Telenor sitt bygg på Fornebu i Snarøyveien 30.

Avtalen er inngått mellom NPRO Holding AS og Telenor Real Estate AS, der NPRO Holding AS kjøper 100 prosent av aksjene i Snarøyveien 30 AS. Overtagelse vil finne sted i løpet av desember 2020, etter godkjenning fra konkurransemyndighetene.

Brutto eiendomsverdi i transaksjonen er på 5,45 milliarder kroner.

- Det vil gjøres vanlige justeringer i eiendomsverdien for skatterabatt og for enkelte andre poster. Netto kjøpesum vil være crika fem milliarder som vil betales ved gjennomføring, heter det i en børsmelding.

- 65 prosent av kjøpesum skal finansieres med et ti års bilateralt lån. Konsernet har ubelånt eiendom på Aker Brygge som vil benyttes som sikkerhet for trekkfasiliteter i bank, eventuelt i kombinasjon med obligasjonslån og selskapets kontantbeholdning kan benyttes for restbeløpet. Styret har også fullmakt til å utstede inntil 49,89 millioner nye aksjer i selskapet, heter det i en pressemelding fra NPRO.

Bygget har flere leietakere, der Telenor er den største. Telenor har inngått en 25 års leiekontrakt på cirka en tredjedel av inntektene i bygget.

- Run rate per 1. januar 2021 er estimert til 335 millioner kroner, heter det i meldingen.

- Det er med stor entusiasme og ydmykhet vi i dag har kommet til enighet med Telenor om kjøp av deres eiendom på Snarøyveien 30. Eiendommen rommer hovedkontorene til blant annet Telenor ASA, Telenor Norge, Tieto Evry og ABB. Vi har store ambisjoner for videreutvikling av eiendommen sammen med eksisterende og nye leietakere. Fra tidligere eier vi nabobygget Fornebu WORKS i Snarøyveien 36, og totalt blir vi nå eier av cirka 260.000 kvadratmeter med kontor og parkering på Fornebu. Vi kjenner området godt, og utviklingen med ny t-bane linje og god infrastruktur på området mener vi passer inn i fremtidens kontormarked. Fornebu preges av kontorarbeidsplasser til selskaper med høy kompetanse innen teknologi, energi, fornybar og finans, i tillegg til store boligområder. Vi gleder oss til å utvikle området sammen med leietakerne fremover, sier administrerende direktør Bent Oustad i NPRO.

- Vi er glade for avtalen med Norwegian Property og ser frem til å fortsette vår reise i Snarøyveien 30 som leietaker. Vi er trygge på at Norwegian Property vil fortsette å utvikle dette signalbygget og Telenor vil forbli på Fornebu på lang sikt, sier Telenors finansdirektør Tone Hegland Bachke i en melding fra Telenor.