Hardangerfjord Hotel

LAB Entreprenør har rehabilitert og bygget ut Hardangerfjord Hotel i Øystese sentrum i Hardanger.

Fakta

Sted: Øystese

Prosjekttype: Nybygg og rehab, hotell

Entreprisekostnad uten merverdiavgift: 80 millioner kroner

Nytt areal: 1.410 kvadratmeter

Rehab areal: Cirka 4.000 kvadratmeter

Byggherre: Hardangerfjord Eiendom

Totalentreprenør: LAB Entreprenør

Byggeleder: Byggmester Sondre Vikøy

Arkitekt: LINK arkitektur

Rådgivere: RIB: Konstruksjonsteknikk l RIV: Asplan Viak l RIE: Norheimsund Elektro l RIBr: Konsepta

Underentreprenører og leverandører:l Rivning: AF Decom l Grunnarbeid og oppmåling: Kjosås Maskin l Anleggsgartner: Anleggsgartnar Henning Huse l Betongarbeid: LAB Entreprenør l Ferdigbetong: Hardanger Betong l Hulldekker: Spenncon l Stålarbeid: Johs Sælen & Sønn l Alu/glass fasade: Bue Aluminium l Vinduer: Gilje l Trapper og rekkverk: Montal Systems l Tømrer: Byggmester Svenn Storum, Byggmester Tveit, Byggmester John Hamre og Byggmester Sondre Vikøy l Himlinger: Innomhus l Maler: Målarmeister Fonneland l Gulvarbeid: Stigen & Kronheim, Proffgulv og Industrigulvspesialisten l Tepper og møbler: Hipas Design l Flislegger: Mur og Flisservice l Rørlegger og sprinkler: Nils Aksnes & Co l Elektro: Norheimsund Elektro l Ventilasjon: GK Inneklima l Heis: Scan Heis l Branntetting: Damsgård Brannsikring l Lås og beslag: Heikki Bruvik l Storkjøkken: Bergen Storkjøkkensenter l Kjøl- og fryserom: GK Kulde l Stillas: Pilar l Byggevarer: XL-Bygg Kvam

LAB Entreprenør har nylig fullført tre entrepriser midt i Øystese sentrum; Hardangerfjord Hotel, Hardangerbadet og uteområdene rundt byggene og langs sjøen.

80 millioner kroner

Byggherre er Hardangerfjord Eiendom AS, som er eid av LAB E-Invest AS, et datterselskap av LAB AS. Oppgraderingen av hotellet er designet av LINK arkitektur og utført i totalentreprise. Hotellet et utvidet med brutto 555 kvadratmeter i plan 1 og med brutto 855 kvadratmeter i plan 2. Cirka 4.000 kvadratmeter er rehabilitert. Det tidligere bassengområdet er bygget om til ny møteromsavdeling. Entreprisekostnaden er på 80 millioner kroner, uten merverdiavgift. Byggestart var i januar 2019 og hotellet stod ferdig 1. mars i år.

Under arbeid med badeanlegget ble hotellet brukt som rigg for LAB Entreprenørs betongarbeidere og for andre aktører i prosjektene.

Prosjektsjef Hans Skorpen i LAB Entreprenør forteller at det var utfordrende å drive brakkehotell samtidig som hotellet ble rehabilitert og bygget ut.

– Det er i tillegg alltid krevende å bygge sammen nytt og gammelt. Den eldste delen av hotellet er fra 1965. Hotellet ble bygd ut i 1977, sier Skorpen.

25 nye rom

Delen fra 1965 er tegnet av arkitektene Harald Hjermann Løkeland og Øyvind Ragde i firmaet Aall-Løkeland-Ragde. Delen fra 1977 er tegnet av Truls Waage i Arkitektkontoret Waage.

Hotellet har fått 25 nye rom og har nå totalt 113 rom; 107 dobbeltrom, fire enkeltrom, en suite og en juniorsuite. Alle de eksisterende har fått nye terrassedører, romdører og nye balkongrekkverk. De fleste badene er oppgradert med nye overflater og nytt sanitærutstyr. Restauranten er utvidet og vil i stor grad servere mat og drikke basert på lokale råvarer. Kjøkken og resepsjon er nye. I lobbyen er det kommet en ny bar.

Gjestene på hotellet har også fri adgang til det nybygde Hardangerbadet. Hotellet har fem møterom som er fra 20 til 180 kvadratmeter.

Hardangerfjord Hotel er med i Fjordtind Hotels, som også består av Brakanes Hotel i Ulvik og Vøringsfoss Hotel i Eidfjord. Direktør ved hotellet er Tina Våtvik Olsen.

Utsikt mot bre og fjord

Hotellet har U-form, med et stort skjermet uteareal vendt mot Hardangerfjorden og Folgefonna. Bærende konstruksjon består av plasstøpt betong med hulldekker som etasjeskillere. Konstruksjonen er forberedt for en tredje etasje som vil romme 12-13 nye rom. Den nye delen av hotellet har royalimpregnert trepanel og noe skifer. I lobbyen er det fliser av granitt på gulvet, og rommene har gulv med parkett, mens baderommene er flislagte.

Hele hotellet har universell tilgjengelighet og er fullsprinklet. Solutsatte fasader har soldempende glass.

Den nye delen av hotellet er prosjektert og ført opp etter Tek17 og er i energiklasse B+. Oppvarming skjer med radiatorer i taket. Ventilasjonen er balansert og har varmegjenvinning.

Fra hotellet og hotellets uteområder er det utsikt mot Hardangerfjorden, snøkledde fjell og isbreen Folgefonna.

Hotellet har 29 biloppstillingsplasser på eget areal, herav to plasser for bevegelseshemmede. Ti plasser har lademulighet. Like ved hotellet er det en avgiftsfri offentlig parkeringsplass.

Da byggeaktiviteten var på topp var cirka 50 personer med. Hardangerfjord Hotel er rehabilitert og bygget ut uten fraværsskader.


Flere prosjekter