Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Samferdselsministeren jobber med ny NTP - har fått prioriteringsforslag fra fylkeskommunene

Fylkeskommunene og flere av de største bykommunene har lagt frem sine løsningsforslag til viktige transportutfordringer i ny Nasjonal transportplan.

– Forslagene blir en viktig del av arbeidet med ny Nasjonal transportplan, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet fredag.

– Det er for tidlig å si noe konkret om forslagene vi har fått. Jeg møter fylkene og andre aktører i august, og ser fram til det. I ny Nasjonal transportplan vil vi legge vekt på løsninger som er effektive og som har best mulig samfunnsøkonomisk lønnsomhet, både når det gjelder hvilke løsninger vi går videre med, og hvordan de utformes. Vi skal legge frem en transportplan som er strategisk og overordnet, ikke minst for å kunne gjøre best mulig nytte av ny teknologi. Jeg vil også slå fast at trafikksikkerhet vil få høy prioritet, sammen med mer klimavennlige løsninger, sier Hareide i meldingen.

Forslagene til prioriteringer fra fylkeskommunene, de største bykommunene og Sametinget, samt svarene på ulike oppdrag, blir fortløpende lagt ut på denne nettsiden, skriver departementet.

Nasjonal transportplan (NTP) 2022–2033 legges frem våren 2021.

I tillegg til å be om forslag fra fylkeskommunene, de største bykommunene, Sametinget og KS, har departementet også gitt flere deloppdrag til transportvirksomhetene Avinor, Jernbanedirektoratet, Bane NOR, Kystverket, Nye Veier og Statens vegvesen. Næringslivet, arbeidstakerorganisasjoner og interesseorganisasjoner har i tillegg vært invitert inn i arbeidet, skriver departementet i pressemeldingen.