Elektrisk Expert kommer til høsten

Til høsten kommer varebilen Peugeot e-Expert ut på det norske markedet.

I en pressemelding trekker importøren frem bilens tre lengder, 330 kilometer rekkevidde, 1.000 kilo hengervekt og 1.275 kilo nyttelast som høydepunktene.

- Etter sommeren lanserer Peugeot en elektrisk varebil som gjør det mulig for svært mange å velge en utslippsfri arbeidsdag. Takket være lang rekkevidde og rask lading, vil denne bilen tilfredsstille de fleste behov for kjørelengde, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef for PSA varebil hos Bertel O. Steen i meldingen.

Elektrisk varebil skal gi samme nytte i hverdagen som en vanlig Expert. Derfor kan bilen lastes med opptil 1.275 kilo nyttelast og trekke tilhenger på ett tonn. Batteriene ligger i golvet og sikrer et lavt tyngdepunkt. Plassen i lasterommet er identisk som på dagens Expert.

Den kommer i tre lengder, chassis og etter hvert også som personbilen e-Traveller, med inntil ni seter.

Peugeot e-Expert finnes med henholdsvis 4,6 meter, 5,0 meter og 5,3 meters lengde. De kan tilsvarende lastes med 4,6 (5,1), 5,3 (5,8) og 6,1 (6,6) kubikk. (Tallene i parentes gjelder med åpen luke i varebilvegg). Den korte rommer to europaller og de to lengste rommer tre paller. På taket kan den korte lastes med 140 kilo. De to lange variantene kan ha 170 kilo på taket. Alle tre lengder trekker henger på 1.000 kilo.

Bertel O. Steen vet ennå ikke hva den kommer til å koste, men opplyser at bilen kvalifiserer til 50.000 kroner i Enova-støtte.