Foto: Cowi

Cowi vant renseanlegg-kontrakt på Gardermoen

Renseanlegget på Gardermoen skal utvides i forbindelse med økt kapasitet på flyplassen og stengingen av Kløfta renseanlegg, og Cowi har vunnet flere av prosjekteringskontraktene.

– Vi er veldig glade for den fornyede tillitten vi har fått av Ullensaker kommune. Noen av oss var med å prosjektere anlegget i 1998, og det blir med stor glede vi gyver løs på oppgaven igjen over 20 år senere, sier oppdragsleder Ole Tendal i Cowi i en pressemelding.

De har vunnet kontrakter på prosjektering bygningsmessige arbeider, grunnarbeider og utvendig grunnarbeider for vann og avløp, elektro, automasjon og VVS. Detaljprosjekteringen begynner i august.

– Cowis tilbud dokumenterte en god oppdragsforståelse og ikke minst relevant etterspurt kompetanse på tilbudte medarbeidere innenfor alle fire kategorier. De hadde også en konkurransedyktig pris. Vi er derfor svært tilfreds med å ha Cowi med på laget flere år framover til det nye renseanlegget står ferdig utbygd, sier prosjektansvarlig i Ullensaker kommune, Ingar Tranum.

I tillegg til en betydelig kapasitetsutvidelse skal det nye Gardermoen renseanlegg oppfylle et skjerpet krav til reduksjon av totalfosfor i renseprosessen med 98 prosent fjerning av alle fosfor-forekomster.