Daglig leder Lars Reitan i Svevia Norge. Foto: Svevia

Svevia Norge signerte for veidrift i Røros

Svevia Norge har signert kontrakt med Trøndelag fylkeskommune om å fortsette med drift og vedlikehold av veiene i Røros-området. Etter de første fem årene er det også en mulighet for kontraktsforlengelse i ytterligere to pluss ett opsjonsår.

Det skriver den Mosjøen-baserte entreprenøren i en pressemelding tirsdag.

– Vi har hatt ansvar for drift og vedlikehold av fylkesveiene i Røros-området siden 2013, og er godt kjent med de utfordringer som gjelder i Røros, Tydal, Holtålen, og Midtre Gauldal. Vi er glade for at vi har fått fornyet tillit i fem nye år. Nytt i kontrakten er at ansvar for drift og vedlikehold av fylkesvegene i Selbu også er tillagt kontrakten, forteller daglig leder Lars Reitan i Svevia Norge AS.

Røros-kontrakten omfatter ansvar for 501 kilometer vei totalt, fordelt på 483 kilometer fylkesvei og 18 kilometer gang- og sykkelvei, heter det i pressemeldingen.

– Det har vært en nøktern tilpasning til vedlikeholdsbehovet i Røros-området over svært mange år. God og nøktern drift har holdt etterslepet på et noenlunde akseptabelt nivå, men flere veistrekninger trenger nå vesentlig oppgradering. Dette gjelder spesielt fylkevei 30 gjennom Holtålen kommune, men også flere andre veistrekninger har sårt tiltrengt oppgradering, fortsetter Reitan i pressemeldingen.

Som følge av utvidelsen av kontrakten til Selbu, skriver Svevia at de kommer til å etablere en ny avdeling i kommunen. I tillegg til Røros har Svevia etableringer i Ofoten, Mo i Rana, Mosjøen, Laksforsen, Støren, Oppdal, Trysil og Elverum. På Elverum starter Svevia i disse dager en 20-årig kontrakt for drift og vedlikehold av riksvei 3/25 . Røros-kontrakten starter 1. september 2020, og har en kontraktsverdi på omtrent 43 millioner kroner per år.