Ill. Statens vegvesen

- Har nådd milepæl i Bypakke Ålesund

Arbeidet med kvalitetssikring av Bypakke Ålesund og E136 Breivika-Lerstad er nå i gang. 

Torsdag 7. mai var Samferdselsdepartementet, Finansdepartementet, Statens vegvesen og konsulenter samlet til oppstart av arbeidet med ekstern kvalitetssikring av E136 Breivika – Lerstad og Bypakke Ålesund.

- Dette er en viktig milepæl for Bypakke Ålesund, og et viktig skritt på veien mot realisering av bypakken, sier Ove Nesje, prosjektdirektør i Statens vegvesen Utbygging i en pressemelding.

Statlege veiprosjekt med en kostnad på over en milliard kroner skal gjennom en ekstern kvalitetssikringsprosess, også kjent som KS2-prosess. Arbeidet innebærer at en uavhengig tredjepart skal vurdere planer for gjennomføring og kostnadsoverslag utført av Statens vegvesen. De eksterne konsulentene skal gå gjennom den planlagte finansieringen av Bypakke Ålesund, som delvis skal finansieres av bompenger. Her skal en blant annet vurdere trafikktallet som er lagt til grunn for beregningene.

Strekninga E136 Breivika-Lerstad, som er en del av Bypakke Ålesund, skal gjennom en egen kvalitetssikring av planer for gjennomføring og kostnadsoverslag da prosjektet har en kostnad på 1,92 milliarder kroner (2019-kroner).

Rapporten fra KS2-prosessen er ventet å være klar i september.