Illustrasjonsfoto

Veidekke bygger om skole i Årsta ved Stockholm for SISAB

Veidekkes datterselskap Arcona har fått oppdraget med å bygge om Skanskvarnsskolan i Årsta ved Stockholm for Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB). 

Prosjektet er en utførelsesentreprise til en verdi av 147 millioner svenske kroner. Arbeidet starter i juni og er beregnet å ta to år.

- Skanskvarnsskolan skal bygges ut for å møte tidens krav til skolebygg og for å ha plass til elevmassen som er ventet i de kommende årene. Ett bygg skal rives og erstattes av et nytt skolebygg med et bruttoareal på 6.000 kvadratmeter, bestående av gymsal, storkjøkken, kantine og lokaler for skole- og fritidstilbud. I kontrakten inngår også renovering av skolegården og en vei med snuplass inntil skolen. Gjennom hele byggeperioden vil skole og førskole være i drift i andre skolebygninger og i skolegården omkring. Det nye bygget skal sertifiseres til miljøstandarden Miljöbyggnad SILVER.

– SISAB og utdanningsadministrasjonen ser frem til å sette planene vi har for elever og ansatte ved Skanskvarnsskolen ut i live i samarbeid med Arcona. Dette er et fint prosjekt, der alle involverte sammen deler et stort ansvar overfor barna og Stockholm kommune, sier Helene Logren, prosjektleder i SISAB i en pressemelding.

– Vi er veldig glade for å kunne inngå et nytt samarbeid med SISAB og utdanningsadministrasjonen; denne gangen om Skanskvarnsskolan. Det er ekstra gøy å få bygge flotte nye lokaler for barna våre. Skolen skal være i drift i hele byggeperioden, og det betyr høy oppmerksomhet om logistikk, arbeidsmiljø og hensyn til tredjepart, sier Ella Bringle, prosjektleder i Arcona. 

Arcona bygger også om Framtidens förskola Blågull i Hässelby for SISAB og fullførte i høst en større renovering av Östra Reals gymnasium i Stockholm.