Sjøhagen Brygge på Kambo i Moss bygges på eiendommen som frem til nylig var et industriområde. Illustrasjon: MER Arkitektur / Moments of Light

Asker Entreprenør bygger Sjøhagen Brygge i Moss

Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør er i gang med byggingen av boligprosjektet Sjøhagen Brygge i sjøkanten på Kambo i Moss.

I en pressemelding forteller de at det er det gamle tankanlegget til Norsk Spesialolje (NSO) som skal bygges om til. Første byggetrinn vil bestå av 46 rekkehus og et leilighetsbygg med 52 leiligheter.

– Vi mottok igangsettelsestillatelse for rekkehusene i februar, og kunne dermed starte med sprengning og massefjerning for de 46 rekkehusene. Nå venter vi bare på Miljødirektoratets godkjenning av tiltaksplanen for den delen av tomta som berører leilighetsbygget før vi også kan ta fatt grunnarbeidet, sier prosjektleder Rune Bjørn Ekberg i Asker Entreprenør i meldingen.

– Rundt 5000 kubikk masse er sprengt ut og lagret internt på tomta. Planen er å starte byggeriene i juni, sier Ekberg. Han legger til at byggetiden er beregnet til 22 måneder.

Totalentreprisen har en kontraktsverdi på rundt 276 millioner kroner uten merverdiavgift, og byggherre er selskapet Sjøhagen Brygge 1 AS, eid av NSO Eiendom AS. Det er planlagt i alt sju byggetrinn på eiendommen.