Foto: Gundersen Entreprenør.

Har gjort råbyggprosjekter til et levebrød - forventer stor omsetningsvekst i 2020

Gundersen Entreprenør har spesialisert seg på råbyggentrepriser i Oslo-området. I fjor sikret selskapet seg flere store betongkontrakter, og kunne gå inn i 2020 med en rekordhøy ordrereserve.

Gundersen Entreprenør AS har jobbet med betong og råbyggentrepriser i hovedstadsområdet siden 2014, men det er de to siste årene at det virkelig har løsnet for entreprenørselskapets betongvirksomhet. Ifølge daglig leder John Andre Gundersen i Gundersen Gruppen, tok entreprenøren med seg en ordrereserve på over 100 millioner kroner inn i 2020, og det har også kommet til nye prosjekter de første månedene av inneværende år. Gundersen Entreprenør ligger an til å øke omsetningen fra 96 millioner kroner i 2019 til rundt 150 millioner i 2020. Store deler av omsetningsveksten ligger i selskapets satsing på rene råbyggentrepriser.

<p>Daglig leder John Andre Gundersen i Gundersen Gruppen.</p>

– Vi begynner å bli kjent i markedet og opplever at det er et økende antall forespørsler fra større prosjekter som ønsker en entreprenør som kan levere en pakke med komplett råbygg i betong, forteller Gundersen.

Store betongkontrakter

Han trekker frem leilighetsprosjektet Sentergården i Lørenskog, hvor Gundersen Entreprenør har kontrakt med Insenti, og utfører selskapets foreløpige største råbyggentreprise på 42 millioner kroner. På Haslum i Bærum har Gundersen Entreprenør en råbyggkontrakt på nærmere 30 millioner kroner med Vedal i forbindelse med boligprosjektet Haslum Elvepark.

Så langt har råbyggspesialisten vært mest involvert i leilighetsbygg, men nylig sikret Gundersen Entreprenør seg også en råbyggkontrakt med Peab på byggingen av Eikeli videregående skole på Hosle i Bærum.

– Vi tror vår kompetanse på råbygg vil fortsette å bli etterspurt fremover. Vi ser at flere av de store entreprenørene går litt bort ifra å ha så mange egne fagarbeidere, og da er det absolutt plass til et selskap som Gundersen Entreprenør, fastslår Gundersen.

Tar også andre betongoppdrag

Han fremhever at selskapet også tar på seg andre betongoppdrag. Den siste tiden har Gundersen Entreprenør blant annet fått byggingen av et par betongkonstruksjoner for NCC i forbindelse med dobbeltsporutbyggingen ved Eidsvoll.

– Betongvirksomheten handler mest om råbygg, men vi regner også på andre betongoppdrag, forteller Gundersen.

Ansatte daglig leder

John Andre Gundersen har gjort store grep med selskapet han selv etablerte i 2007. De første årene drev han en rendyrket armeringsentreprenør, men for cirka seks år siden flyttet altså selskapet fokus over på betong- og råbyggentrepriser i hovedstaden, og tok navnet Gundersen Entreprenør. Selskapet har hovedkontoret på Gjøvik og satser også på total- og hovedentreprisemarkedet i Innlandet.

Nylig overlot Gundersen lederansvaret for

Lars Bismo er ansatt som daglig leder i Gundersen Entreprenør.

entreprenørvirksomheten til Lars Bismo. Han kommer fra stillingen som prosjektleder i Peab, hvor han har hatt ansvaret for flere store prosjekter i Oslo-området. Bismo sier han tente på å lede en entreprenør som fortsatt er under stor utvikling.

– Både jeg og resten av kollegaene i Gundersen har store ambisjoner om å fortsette utviklingen av selskapet. Med det nettverket vi nå har rundt oss, i tillegg til motiverte ansatte, går vi en spennende fremtid i møte, sier Bismo.

Denne saken sto først på trykk i Byggeindustrein nr. 7.