Bravida Norge-direktør Tore Bakke. Foto: Erik Burås/Studio B13

Vekst for Bravida Norge i første kvartal

Både omsetning og resultatet til Bravida Norge viste organisk vekst i årets første kvartal, men inntektene er litt ned når man gjør om norske til svenske kroner.

Nettoomsetningen for Bravida Norge minsket med tre prosent og utgjorde 1.214 millioner svenske kroner (1.256). Hvis tallene hadde vært presentert i norske kroner hadde de vist en vekst på en prosent, men siden de er en del av et konsern som rapporterer i svenske kroner har valutakursendringer hatt en negativ innvirkning på nettoomsetningen med fire prosent

Driftsresultat før avskrivninger av immaterielle eiendeler økte med 23 prosent til 54 millioner svenske kroner (44), noe som resulterte i en forbedret resultatmargin på 4,5 prosent, opp fra 3,5 prosent i samme periode i fjor.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å vokse organisk selv om de to siste ukene i kvartalet ble preget av koronapandemien, spesielt falt volumet innenfor servicesegmentet i siste delen av mars. Resultatet er betydelig forbedret sett mot samme periode i foregående år, selv med de utslag smittevernstiltakene ga. Resultatforbedringen kommer i stor grad fra prosjektvirksomheten, et resultat av at vi de siste årene har jobbet aktivt med prosjektselektering, fokusert på prosjekter med tidlig involvering og forbedring av prosjektgjennomføringen, sier administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke i en pressemelding.

- Etterspørselen etter service og prosjekt har i løpet av kvartalet vært god. På grunn av covid-19-situasjonen våren 2020 er markedsutviklingen usikker. Offentlige investeringer og vedlikehold innen vei- og transportinfrastruktur og i helsevesenet er viktige drivkrefter. Det er også god etterspørsel etter investeringer knyttet til det grønne skiftet som vindkraft, solenergi og lading av elbiler, skriver de i en kommentar om det norske markedet.

Bravida Norges ordreinngang minsket med 40 prosent til 1.001 millioner svenske kroner (1.680). Også her ville tallene vært vesentlig bedre målt i norske kroner i lokal valuta minsket ordreinngangen med 16 prosent. I fjor ble det registrert en stor ordre knyttet til installasjoner på et sykehus til en verdi av over 350 millioner svenske kroner. Ordreinngangen gjelder hovedsakelig mindre og mellomstore prosjekter og service.