Finsehytta sett fra Finse stasjon. Det er den mitre delen av hytta som nå skal oppgraderes og få et tilbygg. Tilbygget vil bli godt synlig fra stasjonen. Fasaden som vender mot Jøkulen skal ikke endres. Bildet er tatt før bygging av nye Brebua. Foto: DNT Oslo og Omegn

OBAS rehabiliterer og utvider Finsehytta

OBAS Entreprenør har signert for å gjennomføre et samspillsprosjekt med Den Norske Turistforening (DNT) Oslo og Omegn hvor de rehabiliterer og bygger ut Finsehytta i Ulvik i Vestland.

Det skriver OBAS Entreprenør i en pressemelding denne uken.

Entreprenøren har nylig ferdigstilt Nye Brebua for Turistforeningen i samme område som Finsehytta.

Prosjektene på Finse har spesielle utfordringer med tanke på logistikk og vær, da alle materialer må fraktes inn enten med tråkkemaskin på snøen, eller via tog, skriver OBAS i meldingen.

I tillegg må arbeidene utføres på over 1.200 meter over havet, noe som også skaper utfordringer utover tradisjonelle byggeprosjekter, heter det videre i meldingen.

Arkitekt på prosjektet er Arkitektkontoret Borgen og Bing Lorentzen, og OBAS har med seg Konstruksjonsteknikk, Frøland og Noss Elektro, Bergen Rørteknikk og Edvar Sæbø, Finsehytta på prosjektet.

– Nye Finsehytta får en betydelig oppgradering med blant annet større oppholdsrom, større spisesal og nytt kjøkken. I tillegg blir fasaden mot Finse Stasjon fornyet. Det er også et stort behov for å modernisere og kvalitetssikre tekniske anlegg, kjøkken og varelagre, og tørkerom, toaletter og bad skal oppgraderes. Publikum vil også oppleve at det blir bedre plass i oppholdsrom og i resepsjonsområdet, sier bygningssjef Anders Gjermo i DNT i en pressemelding på Turistforeningens nettsider.

Tilbygg og påbygg på hytta skal gi totalt 380 kvadratmeter nytt areal i hytta. Av de eksisterende arealene inne i Finsehytta skal 580 kvadratmeter bygges om, heter det i pressemeldingen.