G-6 på Revetal i Tønsberg. Illustrasjon: 3destate

Småhusutvikler satser på leilighetsbygg

Ageco Eiendom går fra fokus på småhus over til å utvikle leilighetsbygg. ‒ Viktig å holde hjulene i gang, sier Ageco-sjef Audun Follerås.

Hof-baserte Ageco Eiendom har frem til nå produsert og levert småhus i egen regi på Østlandet. Nå, midt i koronakrisen, setter de i gang med sitt første leilighetsprosjekt, G-6 på Revetal i Tønsberg, med Veidekke som totalentreprenør.

‒ I disse tider ser vi det som viktig å holde hjulene i gang, dette er kanskje spesielt viktig på småsteder som Revetal. Vi er trygge på at Revetal er et område som er i vekst og vil fortsette å vokse. Sammen med Veidekke og arkitekt har vi utviklet prosjektet, og vi har i fellesskap vurdert risikoen for utfordringer med tanke på Covid-19, og er enige i at vi tror at Covid-19 ikke utgjør særlig stor risiko. For et lokalsamfunn som Revetal er dette et stort prosjekt som bidrar til positivt fokus og sysselsetting i denne spesielle tiden, sier daglig leder Audun Follerås til Byggeindustrien.

G-6 består av 20 leiligheter over en førsteetasje med næringslokaler. Prosjektet er fire etasjer høyt.

Veidekke skriver i en epost at de er glade og stolte av å ha blitt valgt av Ageco som totalentreprenør for prosjektet.

‒ I G-6 har samspillet mellom byggherre, arkitekt og entreprenør medført at vi har fått frem et svært godt prosjekt, med leiligheter med høye bokvaliteter. Når det gjelder Covid-19, har vi og våre leverandører funnet frem til sikre prosedyrer for å forhindre smitte. I tillegg til de vanlige tiltakene med hygiene og avstand, bygger vi opp delvis parallelle organisasjoner for å sikre robust ledelseskapasitet og følger opp og sikrer leverandørkjedene våre lenger ut enn vanlig. Vi frykter derfor ikke at covid19, slik vi har blitt kjent med det frem til nå, vil forhindre selve byggingen, sier Lars Hjertås i Veidekke Vestfold og Telemark.