Kristin Lysebo i Bane NOR. Foto: Bane NOR

Bane NOR blir med i buildingSMART Norge

Bane NOR har blitt medlem i organisasjonen buildingSMART, og lover å støtte opp om arbeide med åpne standarder.

- Det er viktig for oss som byggherre å delta enda mer aktivt i standardisering i bransjen, sier fagansvarlig BIM i Bane NOR, Kristin Lysebo i en pressemelding.

BuildingSMART er naturlig nok fornøyd med å få den store statlige byggherrene med i sine medlemslister.

- Å få en stor statlig aktør og kravstiller som Bane NOR som aktivt medlem i buildingSMART Norge er en viktig signaleffekt til bransjen. Åpne standarder og livsløpsperspektiv kommer til å stå sentralt i all bygging og infrastruktur i tiden framover, og Bane NORs engasjement er med å sikre at denne utvikling går enda raskere, sier Alessia Belini, nettverksansvarlig hos buildingSMART Norge.

Lysebo i Bane NOR sier at BuildingSMART spiller en sentral rolle i å styrke samhandlingen i bransjen, og at det er viktig for dem å støtte opp under det åpne dataformat IFC.

- Vi er et stort statlig foretak, og tar vårt samfunnsansvar på alvor. Det gjelder også overfor bygg- og anleggsnæringen. For oss er åpne standarder som IFC et viktig ledd i å sikre både god gjennomføring av prosjektene og en mest mulig rettferdig markedssituasjon. Bane NOR er også med og støtter utvikling av IFC Rail sammen med de andre byggherrene for jernbane i Norden, sier hun i meldingen.