Det ble digital signering torsdag. Øverst i bildet er Nye Veiers prosjektansvarlig Solfrid Førland (t.v.) og adm. direktør i Asplan Viak, Elisabeth Tørstad. Nede er oppdragsleder Kirsti Kalleberg (t.v.) og adm. dir. i Nye Veier, Anette Aanesland. Foto: Nye Veier

Nye Veier signerte E16-kontrakt med Asplan Viak

Nye Veier har signert kontrakt med Asplan Viak for å utarbeide kommunedelplan på E16 mellom E6 og Kongsvinger. Med i dette arbeidet er også Rambøll.

Planprosessen skal gjennomføres som en interkommunal planprosess i kommunene Ullensaker, Nes, Sør-Odal og Kongsvinger.

- Prosessen skal være åpen og med god mulighet for medvirkning. Gjennom konkretiseringsfasen er vi blitt trygge på at dette ivaretas, sier styreleder for det interkommunale plansamarbeidet Knut Hvithammer i en pressemelding.

Det planlegges for varsel om planoppstart medio mai. Arbeidet frem til sommeren vil i hovedsak være å søke etter alternative korridoren for fremtidig ny E16. En korridor kan inneholde flere ulike traseer.

- Det er både regionale og nasjonale perspektiver i prosjektet. Prosjektområdet omfatter de fire kommunene Ullensaker, Nes, Sør-Odal og Kongsvinger. Regionalt er prosjektet viktig for bo- og arbeidsmarkedene fra Romerike i vest til Kongsvingerregionen i øst. Planprosjektet skal legge til rette for at det nye transportsystemet for strekningen skal bli samfunnsøkonomisk lønnsomt, samt bidra til at de sektorpolitiske målene i NTP 2018-29 nås, heter det i meldingen.