Olaf Thommessen, Administrerende direktør i SMB Norge. Foto: SMB Norge

SMB Norge: - Tre grep for en mer inkluderende kompensasjonsordning

- For mange av de minste bedriftene faller utenfor kompensasjonsordningen slik den fremstår i dag. Dette bør justeres så fort som mulig, sier SMB Norges administrerende direktør Olaf Thommessen.

- Vi så raskt at for mange av de aller minste falt utenom og tok dette opp med Regjeringen forrige uke. Alle parter er opptatt av at hjelpen skal treffe godt, og mye tyder nå på at man vil gjøre de nødvendige endringene. Det vil i så fall bety at mange av de som til nå har falt utenfor, snart vil få den hjelpen de trenger for å komme seg igjennom denne alvorlige krisen, legger Thommessen til i en pressemelding.

SMB Norge var sammen med NHO, Virke og Finans Norge med på å utarbeide stammen av kompensasjonsordningen som ble vedtatt av Stortinget rett før påske, og nå ber de om tre justeringer som de mener vil inkludere flere av de minste bedriftene.

Her er de tre punktene som SMB Norge har spilt inn til Finansdepartementet:

1. Lønn (til nøkkelansatte) som uunngåelig fast kostnad

Dersom dette kommer på plass så mener SMB Norge at særlig små enkeltmannsforetak og andre mindre bedrifter veldig raskt komme inn i ordningen i den grad de nå faller utenfor, og de vil kunne holde hjulene i gang gjennom krisen slik at vi får et mangfoldig næringsliv også når krisen er over.

2. Egenandel

SMB Norge har hele veien vært opptatt av at egenandelen bør settes til null. Dette fordi mange av de minste bedriftene ikke kommer inn under ordningen med dagens formel.

3. Minstebeløp

SMB Norge mener at minstebeløpet på 5.000 kroner er for høyt for de minste bedriftene. Ikke minst ser vi nå at kombinasjonen egenandel på 10.000 og minstebeløp på 5.000 slår svært uheldig ut for mange av de minste bedriftene. Vi mener derfor at minstebeløpet bør fjernes.