Illustrasjon: Nordic – Office of Architecture

Consto bygger for Bane NOR Eiendom på Voss

Consto har signert kontrakt med Bane NOR Eiendom om oppføring av et næringsbygg på Voss i Vestland fylkeskommune.

Det skriver Consto i en pressemelding onsdag.

‒ I en situasjon preget av usikkerhet og uro er det svært gledelig å få tildelt et nytt oppdrag, sier daglig leder i Consto Bergen, Arve Sande, i pressemeldingen.

Very Good

Det nye bygget på Voss skal oppføres i henhold til standarder som oppfyller kravene til BREEAM-sertifiseringen Very Good. Det skal i hovedsak benyttes til kontorer, service og helserelatert virksomhet. I tillegg skal det etableres parkeringskjeller, samt lokaler for kafé og restaurant på gateplan.

Totalt vil bygget ha et areal på 11.700 kvadratmeter. Totalentreprisen er på i overkant av 220 millioner kroner. Byggestart juni 2020, med ferdigstillelse i desember 2021, heter det i pressemeldingen fra Consto.

‒ Prosjektering starter omgående, og vi ser frem til et godt samarbeid med Bane NOR Eiendom, sier Sande.

Digital prosess

Prosjektdirektør Kristin Haug Lund i Bane NOR Eiendom forteller at forhandlingene og kontraktsigneringen med Consto i all hovedsak har foregått digitalt, da koronakrisen og følgende reise- og møterestriksjoner traff Norge kort tid etter at de møttes med Consto for å forhandle frem kontrakten om bygget.

­‒ Vi rakk å starte forhandlingene før koronasituasjonen satte inn, så vi hadde allerede etablert gode relasjoner, og så har vi fortsatt via Teams. Det har vært flere digitale møter hvor viktige aspekter ved avtalen har blitt diskutert, og vi har fått til gode og saklige diskusjoner. Vi har opplevd Consto som veldig ryddige og løsningsorientert i saken, og jeg tror i alle fall ikke prosessen har blitt dårligere av at den har vært digital, og nå ser vi frem til et fortsatt godt samarbeid i prosjektgjennomføringen, sier Lund til Byggeindustrien.

Lund understreker at byggingen av næringsbygget utgjør siste byggetrinn i en omfattende og viktig knutepunktutvikling av Voss Stasjon.

‒ Vi ser frem til å ferdigstille områdeutviklingen på en god måte, og til å få inn de viktige lokale leietakerne her, sier hun.