Ingrid Kalstad, teknisk produktsjef for fug og lim i Sika Norge.

Sika med storsatsing innen passiv brannsikring

Sika Norge lanserer nå et komplett sortiment innen passiv brannsikring.

Satsingen inneholder løsninger for å brannsikre konstruksjoner i næringsbygg, offentlige bygninger, stålkonstruksjoner og så videre.

Fra et av kursene som blir arrangert. Foto: Sika

- Brannhemmende fugemasser, bunnfyllingslister og isolasjonsmaterialer for lineære fuger muliggjør bygging av tryggere bygninger og infrastruktur, for å motstå brann i et visst tidsrom, forhindre spredning av brann, begrense skader, samt tid til evakuering av mennesker, heter det i en pressemelding fra Sika.

- Våre produkter oppfyller de nyeste relevante standardene, og kan brukes til et bredt spekter av brannsikringstiltak i lineære fuger og gjennomføringsfuger. Et utvalg ansatte kurses til å bli spesialister innen passiv brannsikring. Vi er opptatt av god rådgivning slik at man blir trygg på bruk av produktene. Vi holder kurs i bruk av produktene på Skytta, både teori og praktisk og bruk av aktuelle case-oppgaver fra vår omfattende brukerhåndbok med detaljerte illustrasjoner. I tillegg til videoer som blir oversatt til norsk. Det er viktig med mer bevissthet rundt brannsikring, sier Ingrid Kalstad, teknisk produktsjef for fug og lim i Sika Norge, i meldingen.

Sortimentet består av silikon- og akrylbasert fugemasse, ekspanderende grafitt-basert tettemasse, bunnfyllingslist, ekspanderende skum, akrylbasert maling, brannplater, gipsmørtel, rørmansjett og rørstruper.

Foto: Sika