– 2020 har startet meget godt for gruppen av medlemmer som selger maskiner til treindustrien, sier direktør Tone Lindberg Grøstad i Maskingrossisternes Forening (MGF).

Historisk høyt salg av trebearbeidingsmaskiner

Statistikkene for 1. kvartal for maskiner solgt til trebearbeidingsvirksomheter er nå offentliggjort, og tallenes tale er klar; dette er det desidert beste førstekvartalet de siste ti årene.

– 2020 har startet meget godt for gruppen av medlemmer som selger maskiner til treindustrien, og vi noterer ett historisk høyt salg med hele 124 maskiner totalt. Dette er en oppgang på hele 38 prosent fra 2019, sier direktør Tone Lindberg Grøstad i Maskingrossisternes Forening (MGF) i en pressemelding .

Det er vekst i alle undergruppene som er bor, fres/høvel, presse, sag og annet.

– I kategorien annet finner vi cnc-maskineringssenter, lakkeringsanlegg og kantlistemaskiner. I tillegg til vekst i antall maskiner solgt, har også omsetningen økt med 34 prosent målt mot samme kvartal i 2019, sier Grøstad, som peker på at for trebearbeiding har fjerde kvartal tradisjonelt vært sterkest når man ser på antall solgte maskiner.

– Men vi ser at årets første kvartal er det fjerde beste av alle kvartal de siste ti årene, legger hun til.

Leverandørene hadde ved årsskiftet tro på en svak vekst.

– Det er fortsatt vanskelig å gi noen god fremskriving av hvordan 2020 blir tatt i betraktning den usikre tiden vi er inne i for både norsk og global industri, men vi forventer å se noe fall i salget i andre kvartal, sier hun.