HMB Construction skal bygge fire høyhus i den første av to etapper i Tallbohov Electric Village for Fastighets AB Tornet. Foto: Strategisk Arkitektur

AF-selskap bygger miljøvennlige leiligheter nord for Stockholm

HMB Construction, et datterselskap i AF Gruppen, har fått oppdraget med å bygge 180 utleieleiligheter i prosjektet Tallbohov Electric Village i Järfälla kommune nord for Stockholm.

Kontraktssummen er på 237 millioner kroner uten merverdiavgift.

HMB Construction skal bygge fire høyhus i den første av to etapper i Tallbohov Electric Village for Fastighets AB Tornet. Boligprosjektet inngår i et forskningsprosjekt som med støtte fra det statlige forvaltningsorganet Boverket utvikler bærekraftige og innovative bygg.

Leilighetene vil være tilnærmet selvforsynte med energi. Oppvarmingssystemet styres ved hjelp av kunstig intelligens, som velger den energikilden som der og da gir lavest karbonutslipp – solenergi, bergvarme, fjernvarme eller tradisjonell elektrisitet.

- Det AF Gruppen bygger skal være bra for mennesker, samfunnet og miljøet. Vi er glade for å kunne bidra i et prosjekt som kan realisere noen av fremtidens energi- og oppvarmingsløsninger, sier Bård Frydenlund, konserndirektør for Sverige i AF Gruppen.

Grunnarbeidene starter i løpet av våren og leilighetene beregnes å være klare for innflytting sommeren 2023. Totalt planlegges 300 leiligheter i Tallbohov Electric Village.

HMB Construction er ett av syv datterselskaper i AF Gruppen Sverige.