Erik Daleng har blitt salgssjef for Sto sin betongrehabiliteringsserie StoCretec.  

Fra Sika til Sto for å løfte frem betongrehabserie

Erik Daleng har startet i stillingen som salgssjef for Sto sin betongrehabiliteringsserie StoCretec. Per Stian Olsen i Weber er også på vei til Sto Norge.

Erik Daleng var tidligere prosjektansvarlig i Sika, hvor han jobbet mye med samme type produkter som han nå har fått ansvaret for i Sto Norge AS.

– Jeg har vært 11 år i Sika-systemet og har der hatt ulike type jobber, ikke minst mot rehab- og proffmarkedet. Dette var en spennende mulighet til å prøve noe nytt, sier Daleng til Byggeindustrien.

Strategi for StoCretec

Ifølge Daleng er han ansatt for å øke satsingen og løfte frem Sto sin betongrehabiliteringsserie StoCretec i det norske markedet.

– Sto er mest kjent for sine fasadeprodukter i det norske markedet, men selskapet har også betongrehabiliteringsserien StoCretec, som består av blant annet spesialmørtler, konstruktive mørtler, karbonforsterkning og spesialmalinger. Både Sto Norge og vår tyske eier er enige om å satse på denne serien og løfte den frem i det norske markedet, sier Daleng.

– Hvilken posisjon har StoCretec i det norske markedet i dag?

– Produktene har en tilstedeværelse i dag, men den er liten og det er nok få som kjenner til at Sto også sitter på denne produktporteføljen. Vi er ikke i nærheten av det markedspotensialet vi mener StoCretec-produktene har, fremhever Daleng.

Ikke optimalt tidspunkt

– Hvordan er det å starte i ny jobb i disse tider?

– Det er selvsagt ikke et optimalt tidspunkt, men vi får bruke tiden vi nå har på å lage en skikkelig strategiplan for StoCretec, og vi får gå igjennom hva som ligger der av markedspotensial, og ikke minst se på kundeporteføljen Sto allerede har. Det blir spennende å jobbe med dette fremover, sier Daleng.

Per Stian Olsen på vei

Om cirka en måned starter enda et nytt fjes hos Sto Norge. Per Stian Olsen, som i dag er ansatt i Weber, har nemlig takket ja til stillingen som business development manager, og vil i hovedsak jobbe med Sto sine fasadeløsninger.

Per Stian Olsen  i Weber har takket ja til stillingen som business development manager i Sto Norge.