Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Liten økning i konkurser forrige uke

Antall konkurser i Norge steg noe i forrige uke sammenlignet med uken før, men ligger fortsatt lavere enn i samme periode i fjor.

I uke 13 har Statistisk sentralbyrå (SSB) registrert 62 konkurser i Norge. Det er opp fra 45 konkurser uken før, men fortsatt godt under tallene fra uke 13 i 2019, da det ble registrert 103 konkurser i Norge.

SSB tror at krisen i norsk og internasjonal økonomi kan medføre mange konkurser i tiden framover. Samtidig vil tiltak fra myndighetene kunne dempe antallet konkursåpninger. Statistikken må derfor sees i lys av at slike tiltak kan ha virkning på tallene.

Skatteetaten meldte i forrige uke at de har trukket 100 konkursbegjæringer og at de vil være forsiktige med å sende ut slike begjæringer på grunn av den vanskelige situasjonen næringslivet er i nå. Etaten har også gjennomført en rekke andre tiltak.

SSB understreker at ukestatistikken over konkurser er å anse som eksperimentell statistikk ettersom den ikke er bearbeidet i samme grad som den ordinære kvartalsvise og månedlige konkursstatistikken.