- Vi igangsetter nå videre planarbeid for E6 Øyer – Otta. For delstrekningen fra Øyer til Frya er det snakk om utarbeidelse av planprogram og reguleringsplan med tilhørende konsekvensutredning og teknisk plan. På delstrekningen Sjoa – Otta skal vi gjennomføre en gjennomgang og revisjon av den vedtatte reguleringsplanen, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier.

Nye Veier starter stort planarbeid for E6 Øyer - Otta

Nye Veier har denne uken gått ut med en stor anbudskonkurranse med oppdrag som skal tilrettelegge for videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Oppdragene dekker blant annet planleggingsoppgaver på delstrekningene Øyer – Frya og Sjoa - Otta. 

E6-stekningen Øyer – Otta ble overført til Nye Veier i 2019. 

- Nye Veier har siden overføringen utviklet et overordnet konsept for utbygging av strekningen som kan gi en samfunnsøkonomisk lønnsom utbygging ved videre optimalisering i samarbeid med kommunene og myndighetene, heter det i en pressemelding.

- Vi igangsetter nå videre planarbeid for E6 Øyer – Otta. For delstrekningen fra Øyer til Frya er det snakk om utarbeidelse av planprogram og reguleringsplan med tilhørende konsekvensutredning og teknisk plan. På delstrekningen Sjoa – Otta skal vi gjennomføre en gjennomgang og revisjon av den vedtatte reguleringsplanen, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier i meldingen.

E6 gjennom Gudbrandsdalen har variabel trafikkmengde. Betydelige deler av veien går gjennom flomutsatte og til dels rasutsatte områder. Eksisterende vei går også gjennom Ringebu sentrum. Deler av veistrekningen har svært lav hastighet med skiltet fartsgrense på 40 km/t og dermed dårlig trafikkavvikling.

- Økt samfunnsøkonomisk nytte og samfunnssikkerhetsvurderinger blir viktig i planleggingen på denne strekningen. E6 gjennom Gudbrandsdalen er en av Norges viktigste samferdselsårer, ikke minst med tanke på godstrafikk til og fra Nordvestlandet, sier Moshagen.

Før videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen må det foreligge vedtatte reguleringsplaner og stortingsgodkjent finansieringsopplegg.

- Nye Veier er glade for at det nå er økt engasjement for strekningen og vi ser frem til spennende og gode planprosesser de neste årene, sier Moshagen.

E6 Øyer – Otta er ca. 90 kilometer og viktig både lokalt, regionalt og nasjonalt.