Hjulene holdes i gang for utbyggingen av nye Evenes flystasjon. Foto: Forsvarsbygg

Det signeres fortsatt kontrakter for utbyggingen på Evenes

- Bare siden nyttår har vi inngått kontrakter for nærmere 219 millioner kroner med ulike entreprenører for investeringen på nye Evenes flystasjon, skriver Forsvarsbygg i en pressemelding.

- Vi har aktivt gått ut til markedet og sagt at vi vil at hjulene i Norge skal holdes i gang. Til nå har vi signert store og små kontrakter for vel 219 millioner kroner, og mer vil komme. De fleste er fra nord, to kommer fra Sør-Norge, sier utbyggingssjef John Ommund Syvertsen i meldingen.

I den nærmeste tiden kommer det flere konkurranser for Evenes. Blant annet korttidsleie av boliger utenfor basen, administrasjonsbygg for hundetjenesten, forsyningsbygg, velferdsbygg og sykestue for å nevne noe.

- Smittevern innenfor flystasjonens gjerder opprettholdes strengt, og alle som jobber innenfor gjerdene gjør en flott jobb slik at anleggsvirksomheten kan opprettholdes. Det vil alltid være noen som må i karantene eller meldes syk. Dette håndteres etter gjeldende retningslinjer fra myndighetene, skriver Forsvarsbygg.

Disse har fått kontrakter innenfor nye Evenes flystasjon så langt i 2020:

- Hamstad AS (VVS): 23,3 mill

- Jensen elektriske: 21,5 mill

- Peab Bjørn Bygg AS (to kontrakter): 64,5 mill

- LNS (Leonhard Nilsen & sønner): 10 mill

- Elumni: 8 mill

- Enwa PMI: 43 mill

- Berthelsen & Garpestad: 49 mill (signeres i april)