Ill. Statens vegvesen

Nå fortsetter konkurransen for E16 Bjørum-Skaret

Forrige uke satte koronaviruset en stopper for konkurransen om å bygge ny E16 mellom Bjørum i Bærum og Skaret i Hole. Nå har Statens vegvesen funnet løsninger som gjør det mulig å åpne konkurransen igjen.

─ Vi er «back on track». Vi har den siste uken jobbet med hvordan vi kan gjennomføre denne prosessen på en forsvarlig måte, både med tanke på koronarestriksjoner og konkurransen, sier en fornøyd May Bente Hiim Sindre, prosjektleder for Bjørum-Skaret i Statens vegvesen, i en pressemelding.

På første avklaringsmøte, over påske, blir det gjennomgått utvalgte deler av konkurransegrunnlaget i separate, elektroniske møter enkeltvis med de tre prekvalifiserte leverandørene. For dette formålet vil Vegvesenet opprette et lukket elektronisk rom for hvert av de tre møtene.

─ Neste møteserie vil skje senere på våren, i slutten av mai. Hvordan dette vil foregå avhenger av hvordan situasjonen ser ut da. Vi forholder oss til myndighetenes oppfordringer og retningslinjer, forteller prosjektlederen i meldingen.

Fristen for å levere forespørsel om deltakelse i konkurransen blir 30. mars. Frist for første tilbud er flyttet fra 2. juli til 10. august. Kontraktsignering antas å bli tidlig i november, én måned senere enn planen. Ferdigstillelsesfristen av prosjektet er derfor flyttet cirka tre måneder senere enn opprinnelig fastsatt frist, med andre ord fra desember 2024 til mars 2025.

─ Vi er veldig fornøyde med å være i gang igjen så raskt. Nå gleder vi oss til å jobbe videre med prosjektet, sier May Bente Hiim Sindre.