Administrerende direktør Kari Sandberg i EBA. Foto: Sindre Sverdrup Strand

EBA om Vegvesenets kontraktsendringer: - Bra med større fleksibilitet

Statens vegvesen tilpasser nå sine utbyggingskontrakter slik at koronasituasjonen kan ivaretas. Administrerende direktør Kari Sandberg i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) sier i en kommentar til Byggeindustrien at hun ønsker noe mer informasjon rundt hva konkret dette innebærer, men ser muligheter med forslaget fra Vegvesenet.

– Som byggherre har Vegvesenet et ansvar for å skape forutsigbarhet. Dette betyr at vi ikke kan gjennomføre nye konkurranser som om korona «ikke finnes». Derfor tar vi nå grep i våre kontrakter for å fange opp situasjonen så godt vi kan, uttalte Kjell Inge Davik, divisjonsdirektør utbygging i Statens vegvesen i en pressemelding fra Statens vegvesen onsdag ettermiddag.

– Dersom Statens vegvesen ønsker større grad av fleksibilitet så er dette et godt utgangspunkt. Hvis entreprenøren må ta ansvar for varighet og kostnader for koronavirkningen så blir det svært krevende og ikke minst kostnadsdrivende. Hva skal for eksempel entreprenøren legge inn av kostnader og dagmulkt på statens prosjekter, påpeker Sandberg overfor Byggeindustrien.

– Ulike utfordringer rundt fremtidige kontrakter og ikke minst forsøke å finne gode kortsiktige løsninger er noe EBA har dialog med Statens vegvesen nå i denne krevende situasjonen vi alle står i, sier Sandberg.